Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ο καιρός

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 01/12/2012.

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο, και σταδιακή βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με σημαντική εξασθένηση και περιορισμό των βροχών στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 8 έως 17 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 19 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 18 στο Βόρειο Αιγαίο και από 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα. Ασθενείς έως μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βελτίωση του καιρού το μεσημέρι, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.




meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :