Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Χαίρε Ευρώπη, τα Υποζύγια σε χαιρετούν!!!

Οι “τακτικισμοί” της εξουσίας και πάλι, εναντίον της “ουσίας”

Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr

Είναι γεγονός ότι το έλλειμμα του 2009, έχει αποτελέσει έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες για την κρίση δανεισμού της χώρας μας, αλλά και κυρίως για την κρίση εμπιστοσύνης των αγορών και των διεθνών μας εταίρων.

Το “μείζον” όμως είναι, η εξέλιξη του Δημοσίου χρέους, και για το οποίο ουδείς ενδιαφέρεται να δημιουργηθεί ή να συμπεριληφθεί στην υπό σύσταση, Εξεταστική επιτροπή.

Υπενθυμίζεται στους αναγνώστες μας, ότι η δικογραφία για την υπόθεση της “αναπροσαρμογής” του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), κατέληξε στη Βουλή μετά από αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, προκειμένου να διερευνηθούν “τυχόν” αξιόποινες πράξεις από τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και άλλα μέλη του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης.

Κατά πλειοψηφία λοιπόν, έκανε δεκτή η Βουλή στην συνεδρίασή της, στις 22-02-2011, την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Στην πρόταση, την οποία υπογράφουν 111 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι είναι επιβεβλημένο, η υπόθεση να διερευνηθεί προς δύο κατευθύνσεις:

- Ποιοι παράγοντες, ποια μέτρα, και ποιες συνθήκες οδήγησαν στη διαμόρφωση του ύψους του ελλείμματος και του χρέους του 2009.

- Ποιες διαρθρωτικές (πολιτικές ή ποινικές) “αδυναμίες” (!!!), και οι οποίες υφίσταντο (!!!) διαχρονικά, έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί για να μην φτάσει η Ελλάδα στην χρεοκοπία, και να αμφισβητείται διαρκώς, ως προς την αξιοπιστία των στατιστικών της δεδομένων.

Ουδείς εξ αυτών (των βουλευτών) βέβαια, πρότεινε την σύσταση Εξεταστικής επιτροπής σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος, και το αρθρ. 144 του επ. Κανονισμού της Βουλής, δια την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών στην δημιουργία του Υπέρογκου Δημοσίου χρέους.

Το οποίον είναι και το “μείζον” εν προκειμένω, είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα πράξεων, επιλογών, βούλησης και γενικά εκουσίων ή ακουσίων λαθών, πάντως λαθών.

Οι “τακτικισμοί” της εξουσίας και πάλι, εναντίον της “ουσίας”.!!!

Σε σύνολο 256 ψηφισάντων, οι 168 βουλευτές ψήφισαν «ναι» (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ανεξάρτητοι της ΔΗΜ.ΑΡ και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές), οι 76 ψήφισαν «όχι» (ΝΔ και ανεξάρτητοι) και «παρών» οι 12 βουλευτές από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ανεξάρτητοι.

Από την ψηφοφορία αποχώρησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι, ανήκουν στην Δημοκρατική Συμμαχία, οι κ. Ντόρα Μπακογιάννη, κ. Γ. Κοντογιάννης, κ. Ελ. Αυγενάκης και ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, πρότεινε η Εξεταστική Επιτροπή να αποτελείται από 19 μέλη και να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τις 23 Μαρτίου 2012, δηλ. σε ένα μήνα.

Εκ του αποτελέσματος, “δικαιώνεται” πλήρως(!) ο κ. Φ. Πετσάλνικος, η Επιτροπή δεν χρειαζόταν ούτε μερικές ημέρες, ήταν θέμα ωρών, ή μάλλον θέμα λεπτών η εξαγωγή πορίσματος, τζάμπα ταλαιπωρήθηκαν οι άνθρωποι, ειδικά οι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αποτελούσαν και την πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής.

Το πόρισμα το είχαν έτοιμο εκ των προτέρων. Αθώοι άπαντες οι “πρόθυμοι σωτήρες”, παραλίγο να τούς απονείμουν και τα εύσημα.!!!

Κατά την διάρκεια της συζήτησης της συνεδρίασης της βουλής στις 22/02/2011, η αντιπαράθεση των κ. Δένδια και Βενιζέλου κορυφώθηκε όταν ο κ. Δένδιας είπε «Το γεγονός ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση μην το εκλαμβάνετε σαν στήριξη των έργων σας» απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο.

Ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, κατηγόρησε τον κ. Δένδια για απύθμενο πολιτικό θράσος, το οποίο βλάπτει τη ΝΔ. «Δεν θα επιτρέψω το θράσος σας να βλάψει τη χώρα ... Λυπάμαι για τον τόπο μου αν η ΝΔ εξακολουθεί να εκπροσωπείται από αυτό το ύφος και από αυτήν την αντίληψη ... Αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος ανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας την Πέμπτη (23/02/2011), με την οποία θα παρέχετο εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο να υπογράφει ότι, η χώρα δεσμεύεται στην τήρηση των στατιστικών στοιχείων με βάση τα πρότυπα της Eurostat, και θα διασφαλίζει πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία, μαζί με τον επικεφαλής της Αρχής θα συμμετέχουν σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες.

Όπως ανέφερε, ο κ. Βενιζέλος, η πρόβλεψη αυτή αποτελεί μέρος της δανειακής συμφωνίας της χώρας μας και «συνιστά σοβαρή προαπαιτούμενη ενέργεια και ουσιώδη υποχρέωση την οποία πρέπει να εκπληρώσει».

Κατόπιν όλων αυτών των “φωνασκιών” και της "πιστής" τήρησης των όρων της Δανειακής Συμφωνίας, ώ του θαύματος, η Εξεταστική Επιτροπή αναγγέλλει τον Μάρτιο του 2011, κατά πλειοψηφία Πασοκ, ένα “πόρισμα” το οποίο χαρακτηρίζεται ώς το “πόρισμα της συγκάλυψης και της ντροπής”, και ως πόρισμα “στημένο” από την τότε Ν.Δ.

Τό ΛΑΟΣ δημοσιοποιεί ένα “δικό” του πόρισμα, καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη ευθυνών των υπευθύνων.

Γενικά η υπόθεση “κουκουλώθηκε” αποσοβώντας και διαχέοντας κατ’αυτόν τον τρόπο “ευθύνες” ποινικές ή πολιτικές ή και τα δύο μαζύ, των κυρίως υπευθύνων πολιτικών οι οποίοι, διαχειρίστηκαν την υπόθεση με αποτέλεσμα την βίαιη φτωχοποίηση της χώρας, την απώλεια της Εθνικής της κυριαρχίας και την μετατροπή της σε νέο-αποικία οικονομικών και ξένων Εθνικών συμφερόντων.

Το δια ταύτα είναι ότι, δεν απεδόθησαν ευθύνες σε κανέναν, αφού η επιτροπή κατά πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ, δεν “ανίχνευσε”, δεν “είδε” και δεν “εντόπισε” καμία παρατυπία ή παρανομία στους χειρισμούς του τότε πρωθυπουργού ΓΑΠ του τότε Υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών τους.

Το έλλειμμα του 2009, μόνο του “άλλαζε” και “μεταμορφωνόταν”, ώς δια μαγείας, σε διάφορους αριθμούς, ώς κοινός “αριθμητικός χαμελαίων”.
Οι υπολογισμοί, τα στοιχεία, οι δηλώσεις ειδικών επιστημόνων, οι διαψεύσεις της EUROSTAT, όπως και άλλων διεθνών οργανισμών, ουδόλως ελήφθησαν υπ’όψιν από τους Εθνοπατέρες της πλειοψηφίας της Επιτροπής, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν έλαβαν υπόψιν ούτε καν την αιτιολόγηση της παραπομπής του εισαγγελέως κ. Γρηγόρη Πεπόνη.
Στόχος ήταν η “συγκάλυψη” των ευθυνών των ΓΑΠ και του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αίσχος !!!

Και οι εντεταλμένοι “Εθνοπατέρες”, καταλήγουν στο πόρισμα :

“Τα παραπάνω δεδομένα καταδεικνύουν ότι μέτρα στο τέλος του 2009, ακόμα και στο θεωρητικό επίπεδο της πιο σκληρής εκδοχής τους, δεν θα απέτρεπαν την επερχόμενη κρίση δανεισμού, και την ανάγκη δημιουργίας μηχανισμών, προγραμμάτων στήριξης και μιας ευρύτατης και μακρόχρονης προσαρμογής εκ μέρους της χώρας».

Δηλαδή σε απλά Ελληνικά, τίποτα μά τίποτα δεν θα μάς έσωζε το 2009 και τίποτα δεν θα απέτρεπε την επερχόμενη κρίση, άρα ότι έκαναν οι ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου και κάποιοι “κηπουροί” τους, ήταν καλώς καμωμένα, αυτά μπόρεσαν, αυτά έπραξαν, χωρίς "δόλο" και υστεροβουλία.

Απλά ήταν πλήρως "ΑΝΙΚΑΝΟΙ".

Και συνεχίζουν με την θρασύτατη πολιτική απαξία των δυνατοτήτων αυτού του λαού, διαπιστώνοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας μηχανισμών και προγραμμάτων στήριξης για μια μακροχρόνια και ευρύτατη προσαρμογή της Ελληνικής οικονομίας, επιλέγοντας όμως να εφαρμόσουν και να υλοποιήσουν το τελείως αντίθετο, την βίαιη φτωχοποίηση και εσωτερική υποτίμηση με όποιο κόστος για τον Έλληνα πολίτη.

Δηλαδή επέλεξαν την μη εφαρμογή ενός σχεδίου μακροχρόνιας προσαρμογής ανεκτής από την Ελληνική κοινωνία, αντ`αυτού επέλεξαν συνειδητά την εφαρμογή των ξενόφερτων επαίσχυντων συμφωνιών-μνημονίων και των εφαρμοστικών των νόμων, καθιστώντας την χώρα "προτεκτοράτο", υποτελή και απαξιωμένη.

Στην ουσία απέρριψαν ένα Εθνικό σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας με πρωτοβουλία των ιδίων των Ελλήνων με πρωτοβουλία των πολιτικών και την σύμφωνη γνώμη του λαού μας, απέρριψαν μία μακροχρόνια οικονομική εφαρμογή με το μικρότερο δυνατό “πόνο” και "κόστος" για τον Ελληνικό λαό, και επέβαλλαν ανερυθρίαστα και με περίσσιο θράσος την επιστροφή της Ελλάδος στο 1960.

Την πλήρη και απροκάλυπτη “κηδεμονία” από τούς πιστωτές μας. Τούς παρεχώρησαν τα πάντα .!!!

Επικαλούμενοι οι “πρόθυμοι σωτήρες”, οι Εθνοπατέρες, την σωτηρία της χώρας, ψήφιζαν ανελλιπώς και κατ’εντολήν, την βίαιη φτωχοποίηση της χώρας, καθιστώντας την χώρα υποτελή σε ξένα συμφέροντα με ένα αποκλειστικό στόχο, την αποπληρωμή των διεθνών πιστωτών-τοκογλύφων.

Αυτό δε, την εσωτερική βίαια υποτίμηση της Ελληνικής οικονομίας, την ονόμασαν “Σωτηρία” της χώρας, αναγορεύοντας, την ανικανότητά τους και την μετριότητά τους στο να εφεύρουν ή στο να παράξουν ανάλογο σχέδιο πραγματικής σωτηρίας της χώρας, σε πράξη “αυτοθυσίας” και “αλτρουισμού”.

Απέρριψαν την μελέτη και την εφαρμογή ενός πενταετούς σχεδίου, Ανασυγκρότησης και εφαρμογής των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών και προγραμμάτων, ενημερώνοντας και καλώντας τον λαό σε συμμετοχή, καθιστώντας τον, άμεσα κοινωνό του μεγέθους του προβλήματος, πρωτοπόρο συμμέτοχο και συνεργό σέ μιά Εθνική προσπάθεια Ανασυγκρότησης της χώρας.
Φοβήθηκαν όμως ότι αυτό θα αποτελούσε και το "κύκνειο άσμα" τους διότι κατ`αυτόν τον τρόπο ο λαός θα εγνώριζε ακριβώς τί και ποιος έφταιξε στις πραγματικές διαστάσεις του, και θα επέβαλλε "κάθαρση" στο σάπιο πολιτικό σύστημα της λεγόμενης "μεταπολίτευσης".

Ο λαός δεν έπρεπε να γνωρίζει, για να έχουν την δύναμη να τον παραπληροφορούν, να του υποβάλλουν ψευτοδιλλήματα, και εν τέλει να τον οδηγούν όπου θέλουν οι "πρόθυμοι σωτήρες".

Φοβήθηκαν να στηριχθούν στον λαό, να τον κάνουν συμμέτοχο, διότι κατ`αυτόν τον τρόπο, θα μάθαινε την αλήθεια για την προέλευση και το περιεχόμενο αυτού τού λεγόμενου "χρέους", και τότε πολλοί εκ του "συστήματος" έπρεπε να πάνε φυλακή, διότι αυτό το χρέος, νόμιμον ή παράνομον, φέρει τις υπογραφές τους.

Κάποιοι πρωθυπουργοί, Υπουργοί, διαχειριστές και "ορντινάντσες" ξένων συμφερόντων, έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στην υπερχρέωση της χώρας, στην παράδοση της χώρας σε ξένα συμφέροντα, χωρίς έως σήμερα να υποστούν ουδεμία επίπτωση αυτής τους της πράξης, φρόντισε το πολιτικό σύστημα και ο κ. Βενιζέλος με τον επικαροποιημένο νόμο "περί ευθύνης Υπουργών" να τούς απαλλάσσει εκ των προτέρων.

Για αυτόν τον λόγο, όσοι εκ της κατ`επίφασην "αριστεράς", συμπράττουν, στηρίζοντας αυτό το πολιτικό σύστημα, είναι συνένοχοι αυτών οι οποίοι διαχειριστήκαν με τον χειρότερο τρόπο τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού.
Είναι διπλά συνένοχοι και υπόλογοι. Είναι ίδιοι με αυτούς οι οποίοι εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό με το "τα λεφτά υπάρχουν" και το "μαζύ τα φάγαμε"!!!

Αντ’αυτού λοιπόν οι κ. βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, επέλεξαν τον “εύκολο” για αυτούς δρόμο, της παραχώρησης της Εθνικής και όχι μόνον κυριαρχίας της χώρας, στους “Εταίρους” μας.

Επέλεξαν να καταστήσουν την χώρα υποτελή και χρεοκοπημένη ώς νέο-αποικία των Ευρωπαίων “Εταίρων” μας

Εγνώριζαν τι χρειαζόταν η χώρα (άλλωστε το δηλώνουν στο πόρισμα), και παρ’όλα αυτά, συνειδητά, επέλεξαν το χειρότερο δρόμο, την χειρότερη λύση για τον λαό, την βίαιη και σύντομη φτωχοποίηση του Έλληνα, όχι ένα Εθνικό σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας, μία μεσοπρόθεσμη εφαρμογή, αναπτύσσοντας ανάλογους μηχανισμούς και προγράμματα, ούτως ώστε η επιλογή τους κατέστησε ένα πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε στην διάρκεια της προηγούμενης εικοσαετίας, να επιλυθεί βιαίως σε διάστημα δύο ή τριών χρόνων.

Ο λόγος απλός, καθ’όλη την διάρκεια της βίαιης φτωχοποίησης του Έλληνα εργαζόμενου, οι κύριοι βο(υ)λευτές θα διαχειρίζονται τα τεκταινόμενα και θα αμείβονται πλουσιοπάροχα, χωρίς καμία, μα καμία παραχώρηση των προνομίων των, αυτό άλλωστε τούς υποσχέθηκε ο ΓΑΠ, ο πρόεδρος της “σοσιαλ(η)στικής” διεθνούς, ότι η κυβέρνησή του θα είχε ορίζοντα τετραετίας.

Θα πληρώνονται “αδρά” κρατώντας τα προνόμια τους, ενώ ολόκληρο το περιβάλλον τους θα φτωχοποιείται, και σύντομα (έτσι πίστευαν !!!) μόλις ισορροπήσει η κατάσταση και “σωθεί η χώρα”, θα είναι αυτοί και πάλι, οι οποίοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα διαχειρίζονται την νέα “εξουσία”.

Άλλωστε ποιος θα αντιδράσει, οι Έλληνες ξεχνούν γρήγορα, θα έχουν έως τότε “ξεχαστεί όλα”, και αυτό το οποίο θα μείνει θα είναι η αμοιβή τους με μισθούς “Γερμανίας” σε ένα κράτος της “Αφρικής”.

Μόνο που ο ΓΑΠ, τούς είπε την μισή αλήθεια, την άλλη μισή την κράτησε για τον εαυτό του, την κράτησε μακριά από όλους τούς αφελείς “υπηκόους” και ιθαγενείς αυτής της νέο-αποικίας, εν όψει της παγκόσμιας διακυβέρνησης της οποίας είναι πιστός οπαδός και κοινωνός της, και εν όψει της μετοίκησής του εις τάς ΗΠΑ.

Ο φιλέλλην και σοσιαλ(η)στής των πέντε ηπείρων και των επτά θαλασσών, ο άνθρωπος των “αγορών” και της “οικογενειακής” ιστορικής απάτης, ενός ολόκληρου λαού, ενός σύσσωμου Εθνους, διαλέγεται μετά των ομόγλωσσών του, περιφέρεται ανά τον πλανήτη, πληρωμένος έως σήμερα απο τον “κορβανά” του "ιθαγενή διεφθαρμένου νεοέλληνα".!!!

Πού να βρείς λίγη "τσίπα" !!!

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι έρχεται νέο δραστικό κούρεμα (haircut) του Δημοσίου χρέους οσονούπω, για να έχουν την δυνατότητα οι πιστωτές μας να μειώσουν τίς δήθεν απώλειές τους, χορηγώντας μας συγχρόνως την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του εντόκου δανείου (χρέος), και την μείωση των επιτοκίων αυτού του δανείου.
Αυτήν την "επιμήκυνση" πόσο επιπλέον θα την πληρώσουμε δεν μάς λέει κανείς.

Βέβαια αυτό θα συνοδεύεται και από δυσβάσταχτα "μέτρα" εντός του 2013.
Χαίρε Ευρώπη, τα υποζύγια σε χαιρετούν !!!




www.aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :