Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σχολή Γονέων στον Δήμο Αριστοτέλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ιερισσός, 14/11/2012

Ενισχύονται οι κοινωνικές δομές στον Δήμο Αριστοτέλη

Ξεκίνησε η λειτουργία Σχολής Γονέων για την συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων

Ο Δήμος Αριστοτέλη, μέσα από τη συνεργασία του με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου 2012, τη λειτουργία Σχολής Γονέων στον Δήμο.

Τη Σχολή μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής ηλικίας (δημοτικό), καθώς και μελλοντικοί γονείς. Σκοπός του έργου της Σχολής Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο έργο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συζητήσουν με την παιδοψυχολόγο για θέματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με την ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών, τη διαπαιδαγώγηση τους, τη λειτουργία της οικογένειας, τις σχέσεις σχολείου οικογένειας, καθώς και το ζευγάρι.
Στη Σχολή Γονέων θα πραγματοποιούνται ανοιχτές συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια με τους γονείς. Μετά την παρουσίαση κάθε θέματος θα ακολουθεί συζήτηση και θα απαντώνται τα ερωτήματα των γονέων. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις, να ανταλλάξουν εμπειρίες με άλλους γονείς και να ενημερωθούν σε θέματα που τους απασχολούν.
Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, η σύσφιξη των οικογενειακών δεσμών και η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας.





Δεν υπάρχουν σχόλια :