Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΟΥ' ΠΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΧΑΚΙ - ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙΣ…

Συνάδελφε, με αυτό το γράμμα θέλουμε να μοιραστούμε την εμπειρία για τα όσα και εμείς ζήσαμε, να σε βοηθήσουμε να βάλεις με ψυχραιμία σε μια σειρά τις σκέψεις. Μπαίνεις σε ένα στρατόπεδο, όμως ήδη - είτε ήσουν μαθητής, είτε φοιτητής, είτε εργαζόμενος ή άνεργος - ζούσες σε μια κοινωνία μεταμορφωμένη σε στρατόπεδό (συγκέντρωσης). Ουσιαστικά, αυτό που σου «υπόσχονται» είναι ότι θα υπηρετήσεις μια θητεία, ως άμισθος δούλος για να «προσφέρεις στη μαμά-Πατρίδα», και ύστερα θα επιστρέψεις σε μια κοινωνία, κατεστραμμένη οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά.

Η «διάσωση της χώρας», η σωτηρία των τραπεζών δηλαδή, που θα υποθηκεύσει με δάνεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ, τη ζωή των επόμενων γενιών, συνοδεύεται από μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διαλύουν το εργατικό κίνημα, επιβάλλουν τεράστιες περικοπές και νέους ατελείωτους φόρους. Η ανεργία στους νέους φτάνει στο 30% και η μαύρη εργασία θεριεύει. Νοσοκομεία, σχολεία κλείνουν, πανεπιστήμια διαλύονται, όλα ξεπουλιούνται στους ιδιώτες, Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες. Αν δεν έχεις, που δεν έχεις, να πληρώσεις για φάρμακα και νοσοκομείο, πέθανες.


Ο στρατός έχει απαιτήσεις από εσένα. Σε θέλουν ρουφιάνο (δώσε για να σωθείς), να ξεχάσεις ό,τι εμπειρία έχεις από συλλογικούς αγώνες. Όμως, αυτά δεν είναι το κλειδί για μια ήσυχη θητεία που θα περάσει σε 9μήνες. Είναι ο συμβιβασμός στην άθλια καθημερινότητα, η αποδοχή ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι είμαστε αδύναμοι μπροστά στις διαταγές. Το «κάτσε φρόνιμα, δε βαριέσαι, άστο να περάσει», πάντα χειροτέρευε τα πράγματα! Σε θέλει υπάκουο στις διαταγές, στις αγγαρείες και στα καψόνια, να σκέφτεσαι την πάρτη σου, να κλείνεις τα μάτια σε ατυχήματα - αυτοκτονίες. Σε ενθαρρύνουν να βάζεις βύσμα, να υποχρεώνεσαι σε όσους αναπαράγουν αυτή την κατάσταση. Έτσι συντηρούν και ενισχύουν τις ταξικές ανισότητες. Όλοι οι γόνοι πλουσίων και οι πολιτικοί Αρχηγοί(Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Τσίπρας, Βενιζέλος, Πάγκαλος κλπ) εξαγόρασαν τη θητεία ή έκαναν λούφα, ενώ απαιτούν από εμάς θυσίες και μιλούν για την υποχρεωτική στράτευση ως «υπέρτατο καθήκον»!

Για τους "πάνω" ο στρατός δεν είναι καθόλου άχρηστος ή παράλογος, όπως φαίνεται σε εμάς. Σε Υποχρέωσαν να υπηρετήσεις μια 9μηνη θητεία και μπορεί να σε διατάξουν να στρέψει το όπλο κατά του αγωνιζόμενου γονιού, αδελφού και φίλου σου, συμμετέχοντας σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους. Φαντάροι της 71Ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας διατάχθηκαν να βαρέσουν διαδηλωτές, αν χρειαζόταν, στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στρατονόμοι και Ειδικές Δυνάμεις αντιμετώπισαν κινητοποίηση στρατιωτικών ως Ασύμμετρη Απειλή! Επίσης, ο ελληνικός στρατός συμμετέχει σε ΝΑΤΟ-Ευρωστρατό, ως δύναμη κατοχής σε πολλές χώρες. Συνέβαλε τα μέγιστα στους βομβαρδισμούς της Λιβύης, με κόστος εκατομμύρια ευρώ. Έτσι κλείνουν δουλείες οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι. Έφεδροι υπηρετούν στην Κύπρο, ξένος στρατός σε ξένη χώρα, με διαρκή συναγερμό, για «εθνικά συμφέροντα». Στη σαπουνόπερα των ελληνοτουρκικών (πότε φίλοι, πότε εχθροί) ο ελληνικός στρατός είναι πρωταγωνιστής με θύματα εμάς και τον λαό μας.

Οι κυβερνήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ-Τουρκίας στήνουν σκηνικό έντασης και θερμού επεισοδίου για το πώς θα μοιραστούν τα κοιτάσματα πετρελαίου-φυσικού αερίου. Θα απαιτήσουν «εθνική ενότητα» ανάμεσα σε εμάς (εργαζόμενους και νεολαία, που ζούμε κοινωνικό Μεσαίωνα) και τον κόσμο του πλούτου, που μας θεωρεί αναλώσιμους για τα κέρδη του και κρέας για ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ. Το αστικό σύστημα εξουσίας της διαπλοκής και της μίζας, τα κόμματα εξουσίας και υπηρέτες τραπεζιτών-εφοπλιστών-εργολάβων θα ζητήσουν ξανά να θυσιαστούμε για τα συμφέροντά τους, που τα ΜΜΕ και οι Ναζί Χρυσαυγίτες ονομάζουν «εθνικά συμφέροντα»!

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ. Αρνούμαστε να αλληλοσκοτωθούμε με ανθρώπους, με τους οποίους έχουμε ίδια ζωή και όνειρα. Στα δόγματα ασφάλειας όλα βαφτίζονται «εθνική απειλή». Εσωτερικός-εξωτερικός εχθρός σχεδόν δεν ξεχωρίζουν. Γι' αυτό Στρατός κι Αστυνομία μοιάζουν διαρκώς περισσότερο. Το αν μας βάλουν να συμμετέχουμε σε ασκήσεις Καταστολής Πλήθους (πχ στο Κιλκίς) ή στο Τείχος στον Έβρο, να κυνηγάμε μετανάστες, αν θα γίνουμε απεργοσπαστικός μηχανισμός, είναι κάτι που θα κριθεί στην πάλη μέσα και έξω από τα στρατόπεδα. Θέσεις εργασίας χάνονται αφού ο στρατός αναλαμβάνει ότι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος. Μας βάζουν να καλύπτουμε θέσεις πυροσβεστών δωρεάν, να συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση πλημμυρών, ενώ θέλουν να χρησιμοποιούν συναδέλφους με Ι4-Ι5 ως δωρεάν εργατικό δυναμικό!

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ΕΧΘΡΟΙ του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας! Τα δίνουν όλα στους πλούσιους και τους τοκογλύφους. Οι Χρυσαυγίτες δολοφονούν μετανάστες, αλλά υπερασπίζουν τα αφορολόγητα των εφοπλιστών και ψήφισαν το χάρισμα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Σάλλα. Θέλουν να διώξουν τους ξένους δήθεν για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, εξασφαλίζοντας όμως ότι θα πληρωνόμαστε με τις πενταροδεκάρες που ως ελεημοσύνη δίνουν οι εργοδότες. Φτιάχνουν Τάγματα Θανάτου και Φασιστικές Πολιτοφυλακές για να τσακίσουν τα κοινωνικά κινήματα, για να εξασφαλίσουν στα αφεντικά ότι κανένας δε θα αμφισβητεί τη Δουλεία που επιβάλλουν. Φασίστες πάντα δίπλα, μαζί με τα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες ενάντια στο μαθητικό-φοιτητικό-εργατικό κίνημα. Θέλουν το ΝΑΤΟ και τα αμερικανικά όπλα, αλλά όχι τους πρόσφυγες που δημιουργούν οι επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. Θέλουν εξοπλισμούς για να κερδίζουν οι έμποροι του Πολέμου. Απαιτούν αύξηση της θητείας στους 18 μήνες και φαντασιώνονται μια κοινωνία Μιλιταρισμού, Σκοταδισμού και Φασισμού.

Όμως ο μισθός μας μένει 8,63. Το κόστος της θητείας είναι δυσβάσταχτο. Το Μνημόνιο είναι εδώ. Κόβουν από παντού: τη συντήρηση των στρατοπέδων, το πετρέλαιο θέρμανσης στις μονάδες, εισιτήρια, φαγητό, περίθαλψη. Κόβουν μισθούς και επιδόματα από τα στελέχη. Είμαστε το πιο άγρια εκμεταλλευόμενο κομμάτι της νεολαίας, δίνοντας μαύρη εργασία παντού. Χτίζουμε, βάφουμε, καθαρίζουμε, είμαστε υπηρέτες, οδηγοί, μάγειρες, τεχνίτες, γραφιάδες. «Κάνουμε μάγκες» τους διοικητές των μονάδων, που με δικό μας ιδρώτα χτίζουν την καριέρα τους.
ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ - Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ. Και όμως σε πείσμα όσων κηρύσσουν τη ματαιότητα της Αντίστασης, τα στρατόπεδα δεν είναι πια η έδρα τους. 20 χρόνια τώρα δεν ψαρώνουμε αλλά αναπτύσσουμε νικηφόρα αγωνιστική δράση. Διεκδικούμε τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων.

·Υπερασπιζόμαστε τα Συνταγματικά μας δικαιώματα, απαιτούμε την εφαρμογή του Στρατιωτικού Κανονισμού. Αρνούμαστε να γίνουμε Δόκιμοι και Στρατονόμοι, να προσφέρουμε Υπηρεσία στο ΝΑΤΟ και στον Ισραηλινό Στρατό. Δε γινόμαστε Μισθοφόροι σε Στρατό και ΕΛ.ΑΣ. Διεκδικούμε ελεύθερο χρόνο, χρόνο ύπνου. Δε δεχόμαστε καψόνια, εθνικιστικά τραγούδια, μειωτικές-ρατσιστικές συμπεριφορές. Διαβάζουμε όποιο βιβλίο ή εφημερίδα.

·Κόντρα σε κάθε αυθαιρεσία. Βγαίνουμε παραπονούμενοι στην αναφορά. Θέλουμε η αυθαιρεσία να εκτεθεί σε όλο το στρατόπεδο. Μόνο έτσι κλονίζεται η παντοδυναμία του αξιωματικού. Αναπτύσσουμε με κάθε τρόπο συλλογικές συμπεριφορές, μεγαλώνουμε την κοινωνική, πολιτική και ηθική υπεροχή μας και του Δικτύου των Ελεύθερων Φαντάρων, του Σπάρτακου.

·Δύναμη μας είναι η δημοσιότητα. Όταν σπάμε τα στεγανά του στρατοπέδου οι όροι μάχης αντιστρέφονται. Οι καριερίστες αξιωματικοί τρομοκρατούνται και τρέχουν να απολογηθούν. Το ΓΕΣ προσπαθεί να συμμαζέψει ότι μπορεί, δικαιώνοντας τα αιτήματα των φαντάρων. Απευθυνόμαστε όποτε κρίνουμε απαραίτητο στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Η συνδυασμένη δράση φέρνει αποτελέσματα κι αποτελεί κορμό του κινήματος μέσα κι έξω από τον στρατό. Δεν καλούμε σε ανόητους ηρωισμούς και απερισκεψίες. Κάθε νίκη επιτυγχάνεται χωρίς κανένας φαντάρος να εκτεθεί σε κινδύνους και αντίποινα.

ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Το μπλοκάρισμα της Αύξησης της θητείας στους 12 ή 18 μήνες ήταν αποτέλεσμα των κινηματικών προσπαθειών. Οι νίκες είναι πολλές. Ό,τι βελτίωση υπάρχει στα κέντρα εκπαίδευσης έχει γίνει με αυτόν τον τρόπο (μόνοι τους ούτε μια βρύση δεν αλλάζουν).

Με τις δικές μας καταγγελίες άρχισαν να γίνονται ξανά τα Εμβόλια που είχαν σταματήσει στα Κέντρα Εκπαίδευσης.
ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ! Δεν υπάρχει κανένας νόμος ή διαταγή για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ στην Κύπρο!

"Ζόρικοι αξιωματικοί γίνονται αρνάκια", διοικητές απολογούνται μετρώντας τα λόγια τους. Φυσικά χρειάζεται μόνιμη επαγρύπνηση, διαρκής προσπάθεια. Όπου οι φαντάροι έδρασαν, σταμάτησαν καψόνια, μειώθηκαν υπηρεσίες, αυξήθηκαν οδοιπορικά, έξοδοι, άδειες. Καθήκον των γονιών δεν είναι το βύσμα, αλλά να στηρίξουν τον αγώνα για τον παιδιών τους στις καθημερινές μάχες. Να κάνουν παράπονα σε Διοικητές και Επιτελεία.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ-ΑΥΘΑΙΡΕΙΑΣ.

Συνάδελφε, στο στρατό έχουν απαιτήσεις από εμάς. Μας θέλουν υποταγμένους για 9 μήνες αλλά και για μια ζωή. Δεν πειθαρχούμε, δε συμβιβαζόμαστε. Τασσόμαστε, ανεξάρτητα από κομματικά πιστεύω, στο πλευρό των συλλογικών αγώνων της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :