Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Αυξημένες νεφώσεις αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, προβλέπει για σήμερα, Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.). Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 17 στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στις Κυκλάδες σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.


Αττική
Αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με σταδιακή βελτίωση προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στον Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις έως το μεσημέρι αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Μακεδονία, Θράκη
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για λίγες πρόσκαιρες βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη νοτιά Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.




madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :