Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης στον Δήμο Αριστοτέλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιερισσός, 12/11/2012

Επεκτείνονται τα Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης στον Δήμο Αριστοτέλη

Νέα Τμήματα σε Στανό, Παλαιοχώρι, Βαρβάρα, Ολυμπιάδα

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αρωγή», ο Δήμος Αριστοτέλη λειτουργεί από 1η Νοεμβρίου 2012 και για πέντε μήνες, νέα Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης στο Στανό, το Παλαιοχώρι, τη Βαρβάρα και την Ολυμπιάδα.

Τα Προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, από τις 14:00- 22:00.
Το περιεχόμενο των Προγραμμάτων έχει σχεδιαστεί, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των μικρών μαθητών και να τους βοηθά να αναπτύξουν τις ικανότητες και δεξιότητες τους.
Τα παιδιά θα απασχολούν με δημιουργικές ασχολίες στις κατά τόπους κοινότητες:
- γυμναστής
- νηπιαγωγός
- δασκάλα
- φιλόλογος
- καθηγήτρια πληροφορικής
Μια σημαντική δράση που προωθείται στο ΚΔΑΠ της Αρναίας και στο Πρόγραμμα του Παλαιοχωρίου είναι η λειτουργία τμημάτων υποστήριξης για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Τα τμήματα θα λειτουργήσουν με στόχο να βοηθηθούν οι μικροί μαθητές στη μαθησιακή διαδικασία, τη νοητική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη τους.
Μέσα από τα Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης, σκοπός είναι να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά και να ψυχαγωγηθούν με ατομικές και ομαδικές ασκήσεις και δράσεις, ελεύθερο παιχνίδι, καθώς και παιδαγωγικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές ασκήσεις.
Απώτερος στόχος είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη τους, καθώς και εξυπηρέτηση των γονέων.




Δεν υπάρχουν σχόλια :