Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ο καιρός

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 01/11/2012.

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα που από τις απογευματινές ώρες θα επηρεάσουν τη Θράκη και νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και επικράτηση πολύ ενισχυμένων νοτιάδων στα πελάγη περιμένουμε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012. Το βράδυ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση με σημαντικό περιορισμό και εξασθένηση των φαινομένων.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις. Θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Ιόνιο, αλλά μετά το μεσημέρι σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση και αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους.

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις απογευματινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα, και βελτίωση του καιρού μέχρι το βράδυ, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς. Ισχυροί και στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό, αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν μέτριους.



meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :