Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

O καιρός

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 22/10/2012.

Βροχερό καιρό στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Χαλκιδική, στα ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, περιμένουμε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012. Τα φαινόμενα στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στη Βόρεια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, περισσότερο ενισχυμένοι στα δυτικά πελάγη σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί ασθενείς, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι σε σχεδόν μέτριους έως μέτριους.

Βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη ένταση και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και στις ανατολικές ακτές οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 18. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.



meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :