Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ο καιρός

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 01/09/2012.

Λίγες αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και διατήρηση των πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 34 στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις, ενώ σταδιακά στα βορειοανατολικά πελάγη θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά από το απόγευμα τοπικά θα στραφούν σε δυτικούς σχεδόν μέτριους.

Λίγες αραιές νεφώσεις και ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Σαρωνικό μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά του τμήματα σχεδόν θυελλώδεις, και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις και παροδικά θυελλώδεις.

Καλές καιρικές συνθήκες και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.



meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :