Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Άνανδρη, απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό!(video)

“Δεχθήκαμε τηλεφώνημα από σημαντικό άτομο και άλλους επώνυμους ότι οι κάτοικοι της Ιερισσού είχαν βάλει φωτιά στο Δημαρχείο και γι’αυτό το λόγο φέραμε τα ΜΑΤ”. Γύρω στις 11: 00 το βράδυ και αφού η Ιερισσός είχε μετατραπεί σε κόλαση από τα δακρυγόνα, έγινε συνάντηση μεταξύ των αρχών της Ιερισσού και των διοικητών των αστυνομικών δυνάμεων, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις. Ο Υποστράτηγος κ. Μαραπίδης, Περιφερειακός Διευθυντής Κ. Μακεδονίας και ο Υποδιοικητής της Αστυνομίας Χαλκιδικής, Συνταγματάρχης Κώστας Σαρακατσιάνος, δεν αρνήθηκαν ότι αυτός που τους έδωσε την πληροφορία ότι “καίγεται το Δημαρχείο” δεν ήταν άλλος από το.......



Δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα. Οι άλλοι “επώνυμοι πληροφοριοδότες” φαίνεται ότι ήταν από Στρατώνι μεριά, όπου χθες το βράδυ κυκλοφόρησε η φήμη ότι οι βάρβαροι Ιερισσιώτες όχι μόνο έκαψαν το Δημαρχείο, αλλά πηγαίνουν να κάψουν και το χωριό τους…

Φυσικά το Δημαρχείο ήταν – και είναι – άθικτο, όμως οι μεγαλόσχημοι Στρατηγοί και οι Συνταγματάρχες δεν μπήκαν καν στον κόπο να στείλουν κάποιον να το διαπιστώσει. Χρησιμοποιώντας το θλιβερό ψέμμα του θλιβερού Δημάρχου Πάχτα, έγραψαν άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της “Ελληνικής” Αστυνομίας, εξαπολύοντας μια βάρβαρη επίθεση ενάντια σε γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους και ανύποπτους τουρίστες. Σε ένα τουριστικό θέρετρο, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου!

Βράδυ 5ης Αυγούστου στην Ιερισσό. Μετά τη λήξη της κινητοποίησης κατά της εξόρυξης στις Σκουριές – για την οποία θα γράψουμε αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση – οι κάτοικοι της Ιερισσού απέκλεισαν συμβολικά την κεντρική διασταύρωση στην πλατεία της πόλης, διοχετεύοντας την κυκλοφορία στις παράπλευρες οδούς. Μόλις βράδιασε, η πλατεία γέμισε από κόσμο. Παιδάκια μοίραζαν στους τουρίστες και τους διερχόμενους οδηγούς ενημερωτικά φυλλάδια για την επερχόμενη καταστροφή από τα μεταλλεία χρυσού, γυναίκες με καροτσάκια έκαναν βόλτα και ηλικιωμένοι χάζευαν τον κόσμο από τα παγκάκια. Καμμία ένταση, καμμία “τρομοκρατική” πράξη.

Γύρω στις 9:00 το βράδυ ακούστηκε μια κραυγή “έρχονται τα ΜΑΤ!” και φάνηκαν κλούβες και πανοπλίες να κατεβαίνουν από το δρόμο του Γοματίου και να συγκεντρώνονται μπροστά στο κτίριο της Αστυνομίας. Κανείς δεν έδωσε πολύ σημασία γιατί κανείς δεν πίστεψε ότι θα μπορούσαν να επέμβουν σε μια απολύτως ειρηνική συγκέντρωση. Κι όμως το έκαναν. Χωρίς καμμία πρόκληση, άρχισαν να ρίχνουν χειροβομβίδες με χημικά στον κεντρικό δρόμο και την πλατεία, μέσα στους παππούδες και τα παιδάκια που έπαιζαν. Η πλατεία της Ιερισσού μετατράπηκε σε πλατεία Εξαρχείων σε μέρες “δόξας”. Τα γεροντάκια έτρεχαν πανικόβλητα να προφυλαχθούν και πνίγονταν προσπαθώντας να αναπνεύσουν. Παιδάκια τυφλωμένα από τα δακρυγόνα έτρεχαν σαν τρελλά τσιρίζοντας. Μια χειροβομβίδα έσκασε μέσα στην ταβέρνα του Γαλατσάνου, όπου ηλικιωμένοι και τουρίστες απολάμβαναν τον καφέ τους. “Παιδί μου εγώ δεν ήξερα τίποτα, εγώ πήγαινα να δω τα εγγόνια μου”, έλεγε μια ηλικιωμένη κυρία που έφευγε από την πλατεία τρικλίζοντας και τρίβοντας τα μάτια της.

Το βραδυνό στεριανό αεράκι μετέφερε τον καπνό από τα χημικά δηλητήρια μέχρι κάτω στην κατάμεστη παραλία, στους βραδυνούς περιπατητές και τον παιδόκοσμο, στα εστιατόρια, τα μπαρ και τα ζαχαροπλαστεία. Η παραλία ερήμωσε καθώς καταστηματάρχες και τουρίστες κλείστηκαν μέσα στα μαγαζιά για να προστατευθούν. Το φαρμακείο της Ιερισσού άνοιξε μέσα στη νύχτα για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και να ράψει κεφάλια που σκίστηκαν από τις χειροβομβίδες που έβρεχε ο ουρανός. Και οι ΜΑΤατζήδες από πάνω έριχναν συνέχεια καινούρια δακρυγόνα.

Η νεολαία της Ιερισσού που είχε επιστρέψει από την πρωινή πορεία στις Σκουριές, ήδη εξοργισμένη από τα αμέτρητα χημικά και τις πλαστικές σφαίρες που είχε δεχθεί επειδή πήγε να υπερασπιστεί το βουνό και το δάσος του, πήρε γρήγορα την κατάσταση στα χέρια της. Οδοφράγματα στήθηκαν στον κεντρικό δρόμο και μπήκαν φωτιές σε λάστιχα και κάδους με σκουπίδια. Ήρθαν να μας χτυπήσουν μέσα στο χωριό μας! Από τα σπίτια βγήκαν οι καραμπίνες και από τις αυλές οι κοτρώνες. Και ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα, επειδή κάποιοι διέδιδαν εγκληματικά ψεύδη, ήταν πλέον ορατός. Επρεπε τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν αμέσως ώστε να ηρεμήσει ο κόσμος.

Αργά το βράδυ τα ΜΑΤ οπισθοχώρησαν χωρίς να αποχωρήσουν εντελώς και οι κάτοικοι άφησαν τα οδοφράγματα και διασκορπίστηκαν.

Θα ήταν αφελές να πιστέψει κανείς ότι μια αστήρικτη καταγγελία, έστω και από ένα Δήμαρχο, θα ήταν ικανή να προκαλέσει τέτοια “θερμή” αντίδραση από τις δυνάμεις καταστολής – τι “καταστείλανε” άραγε; τις βόλτες των παππούδων; – αν δεν υπήρχε άλλη σοβαρότερη αιτία. Και η αιτία είναι γνωστή σε όλους και είναι οι αντίδραση των κατοίκων της Ιερισσού στα καταστροφικά σχέδια της ELDORADO για τον τόπο. Η καταστολή της αντίστασης του λαού της Χαλκιδικής με κάθε μέσο είναι απόφαση της Κυβερνητικής Τρόικας και προαναγγέλθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, από τον Πρωθυπουργό σε πρόσφατη ομιλία του.

O αγώνας ενάντια στους Καναδούς κατακτητές του Κακάβου στους εγχώριους υπαλλήλους τους δεν θα σταματήσει. Τα σχέδια καταστροφής της Χαλκιδικής δεν θα περάσουν. Ζητάμε την υποστήριξη όλων των Ελλήνων και όσων αγαπούν αυτόν τον τόπο. Αυτοί που επενδύουν στην τρομοκρατία και το διχασμό για να περάσουν τα σχέδια τους σπέρνουν ανέμους, όμως θα θερίσουν θύελλες.

Oι φωτογραφίες είναι από την ειρηνική Ιερισσό, λίγο πριν την επιδρομή των ΜΑT


Δεν υπάρχουν σχόλια :