Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΚΛΟΠΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΝΔΡΑ

Την ώρα που δεκάδες κολυμβητές βουτούσαν με μάσκες και αναπνευστήρες στον αμμουδερό πυθμένα της θάλασσας του Ποσειδίου, στην Καλάνδρα της Χαλκιδικής, για να θαυμάσουν την πρώτη υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας που στήθηκε από το φωτογράφο Βασίλη Καρκατσέλη, κάποιοι άλλοι "βουτούσαν" τα ίδια τα έργα τέχνης.

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Νομίζεις ότι ξέρεις την ιστορία» στήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τον καλλιτέχνη, στη θάλασσα του Ποσειδίου. Περίπου .....




50 πλαστικοποιημένες φωτογραφίες σε μέγεθος έως 60 εκατοστά, κατάλληλα προετοιμασμένες για να αντέχουν την παραμονή στο νερό, βυθίστηκαν σε βάθος 3 μέτρων, ώστε να είναι ορατές από τους κολυμβητές, ενώ ένας μηχανισμός τις κρατούσε χωρίς να ακουμπούν στο βυθό. Ο κ.Καρκατσέλης σκέφτηκε να στήσει την πρώτη υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας, εκμεταλλευόμενος τα καθαρά νερά της Χαλκιδικής. Δεν περίμενε, όμως, πως την Κυριακή το βράδυ, την ώρα που θα μάζευε τα έργα του από τη θάλασσα, θα έβλεπε πως από τις 48 φωτογραφίες είχαν απομείνει μόλις 20, καθώς κάποιοι αποφάσισαν να «βουτήξουν» ορισμένες, θέλοντας να στολίσουν τους τοίχους των σπιτιών τους.

«Τα συναισθήματά μου από την έκθεση είναι ανάμεικτα. Χάρηκα πολύ γιατί ένιωσα από κοντά τον σαματά που προκλήθηκε στην παραλία. Ο κόσμος βουτούσε με τις μάσκες και έβλεπε τα έργα, τα οποία στη συνέχεια σχολίαζε στις ξαπλώστρες. Ήταν φωτογραφίες από μικρές λεπτομέρειες των πόλεων, όπως βιτρίνες, πεζοδρόμια, ταμπέλες. Σημεία από τα οποία μπορεί να περνάμε καθημερινά και να μην δίνουμε σημασία. Στεναχωρήθηκα, όμως, πολύ και με την κλοπή των έργων καθώς με ενημέρωσαν πως ψαροντουφεκάδες και βουτηχτές έλυσαν τα βαρίδια και τα πήραν» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο φωτογράφος. Ωστόσο, ο κ.Καρκατσέλης δεν φαίνεται να πτοείται ιδιαίτερα και θα προσπαθήσει να τυπώσει καινούρια έργα για να επαναλάβει το προσεχές Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Αυγούστου, την υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας και πάλι στο Ποσείδι. «Θα πρέπει να βρεθούν νέες φόρμες για την παρουσίαση του φωτογραφικού έργου, που καλό είναι να ξεφύγει από το κλουβί μίας γκαλερί και να δοθεί στον κόσμο» σημείωσε ο φωτογράφος, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την υποβρύχια έκθεση.

http://www.halkidikinews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5918:ipovrihia-ekthesi-fotografias-stin-kalandra&catid=1&Itemid=5

Δεν υπάρχουν σχόλια :