Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΟΛΟΝΥΚΤΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες δίνουν κι απόψε πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ, δασεργάτες και μοναχοί στα πύρινα μέτωπα που καίνε ανεξέλεγκτα πλούσιο πευκοδάσος στο Άγιο Όρος.

Το ένα από τα μέτωπα βρίσκεται μεταξύ των Μονών Χιλανδαρίου και Ζωγράφου, εκεί όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα (22.20) και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αντιπεριφέρειαρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Βασίλειος Τουλίκας και ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Δημήτρης Ζάχος.

Όπως ανέφερε......





στο halkidikinews.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα.





«Όλα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την αποψινή νύχτα. Αυτή τη στιγμή δεν κουνιέται φύλλο και η φωτιά έχει «καθίσει». Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι κάθε βράδυ μεταξύ 3 με 4 τα ξημερώματα φυσάει μελτέμι και καταστρέφει ότι καταφέρνουν οι δυνάμεις τη μέρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γιώργος.



Η πυρκαγιά μαίνεται περί τα 2 χιλιόμετρα από τη Μονή Χιλανδαρίου. Γύρω από τη Μονή έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού, ενώ βρίσκονται εκεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μοναχοί, οι οποίοι έζησαν τον εφιάλτη της φωτιάς το 2004…



Στα μέτωπα της φωτιάς απόψε το βράδυ παραμένουν και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες 200 πυροσβέστες με 55 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 δασεργάτες και αρκετοί χειριστές χωματουργικών μηαχνιμάτων.



Όλοι εύχονται η αποψινή νύχτα να κυλίσει χωρίς προβλήματα και να ευνοήσουν την κατάσβεση οι καιρικές συνθήκες.



του Θοδωρή Δούκα
http://www.halkidikinews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια :