Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Συστάσεις για την κατανάλωση νερού

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει τους καταναλωτές του Δήμου ότι λόγω τις έλλειψης νερού που αντιμετωπίζουμε σε όλες τις τοπικές και δημοτικές ενότητες του δήμου θα υπάρχουν διακοπές στην ύδρευση και στην άρδευση.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει όλοι μας να προσέχουμε να μην το σπαταλάμε. Η αλόγιστη χρήση του, αποφέρει δυσλειτουργία σε όλο το δίκτυο ύδρευσης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βλάβες, πτώση της στάθμης των δεξαμενών κτλ

Παρακαλούνται όλοι οι δημότες να περιορίσουν την χρήση του νερού στο απολύτως απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό Ύδρευσης – Άρδευσης (Απόφαση Δημοτικού Συμβούλιου 449/2011):






Απαγορεύεται η άσκοπη κατανάλωση νερού ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, ειδικά απαγορεύεται το πλύσιμο δρόμων πεζοδρομίων και αυλών, το πλύσιμο αυτοκινήτων η διαρροή και η υπερχείλιση βυτίων μεταφοράς.

Απαγορεύεται η άρδευση κήπων και γκαζόν κατά τις μεσημβρινές ώρες από 1ης Ιουνίου έως 30ης Σεπτεμβρίου. Επίσης απαγορεύεται η άρδευση κήπων πάρκων και γκαζόν κατά το Σαββατοκύριακο από 1ης Ιουνίου έως 30ης Σεπτεμβρίου.

Απαγορεύεται η άσκοπη και υπερβολική κατανάλωση σε ποτίστρες.

Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο από 100 έως 500 € Τα πρόστιμα επιβάλλονται από την υπηρεσία και από την δημοτική αστυνομία όταν διαπιστώνονται παραβάσεις. Η παράβαση χρεώνεται στον παραβάτη ή στον κάτοχο του υδρομέτρου.
Ο Δήμαρχος

α/α



Εμμανουήλ Καρράς



Δεν υπάρχουν σχόλια :