Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ο Θ. ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΠΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ

Πενήντα χιλιόμετρα κολύμβησης χωρίς διακοπή ή περίπου 24.000 συνεχόμενες «απλωτές» στο νερό για σχεδόν 17,5 ώρες είναι μια επίδοση που προκαλεί τον θαυμασμό, ιδιαίτερα όταν γίνεται από έναν ερασιτέχνη κολυμβητή.



Ο 34χρονος επιχειρηματίας Θεοδόσης Ματόπουλος έβαλε ένα στοίχημα με τον εαυτό του, αποφάσισε να δοκιμαστεί στα όρια της ανθρώπινης αντοχής και κατάφερε να κολυμπήσει «με μια ανάσα», από το δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής στο πρώτο, μετ' επιστροφής, κάνοντας τον διπλό Διάπλου του Τορωναίου κόλπου παρέα με ένα δελφίνι, κοπάδια με σαρδέλες και αμέτρητες μέδουσες.

Ξεκινώντας....




στις 9.15 το βράδυ της Παρασκευής από την παραλία της Νικήτης, στη χερσόνησο της Σιθωνίας, ο κολυμβητής είχε επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος.

Δεν ήταν μόνο οι αντοχές των μυών και των πνευμόνων του αυτά που θα καθόριζαν την επιτυχία, αλλά και άλλοι παράγοντες όπως η αλμύρα, ο ήλιος, το κρύο νερό της νύχτας, οι ανάγκες σε τροφή και νερό, η νύστα, οι κλιματικές συνθήκες, αλλά και τα θαλάσσια θηλαστικά και οι άλλοι θαλάσσιοι οργανισμοί που θα συναντούσε.



Είχε προσωπική εμπειρία από το 2006, όταν συμμετείχε στον μονό Διάπλου του Τορωναίου, τον διεθνή αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης 25 χιλιομέτρων που διοργανώνεται εδώ και 42 χρόνια από την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Σίθων», ενώ είχε ως προπονητή και οδηγό τον πολυνίκη της μαραθώνιας κολύμβησης Παναγιώτη Σιούτα, που τον προετοίμαζε για έναν χρόνο για το συγκεκριμένο εγχείρημα.



Ξεκίνησε με τη συνοδεία σκάφους, στο οποίο επέβαιναν ο προπονητής του και η πρόεδρος του «Σίθωνα» Ντίνα Κούρα, που θα πιστοποιούσε την εγκυρότητα του αγώνα βάσει των προδιαγραφών, ενώ κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διαδρομής φορούσε φωσφορούχα βραχιόλια στα χέρια και φωτάκια στο μαγιό για να είναι ορατός.


http://www.halkidikinews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5846:o-th-matopoylos-sti-dipli-diapleisi-toy-toroneoy&catid=23&Itemid=7




Δεν υπάρχουν σχόλια :