Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιερισσός, 10/07/2012

- Εγκρίθηκαν 48 θέσεις απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Δήμο Αριστοτέλη, στο πλαίσιο του Προγράμματος ‘‘ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ’’
- Ξεκινά άμεσα η υποβολή αιτήσεων από τους ανέργους

Σαράντα οχτώ (48) συνολικά θέσεις απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα εγκρίθηκαν για τον Δήμο Αριστοτέλη, μετά τη θετική αξιολόγηση της πρότασης που υπέβαλλε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Οι δράσεις του προγράμματος με τίτλο «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνουν υπηρεσίες βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, έργα ενίσχυσης του τουρισμού και ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και δράσεις προστασίας και φροντίδας του φυσικού περιβάλλοντος.
Κύριος στόχος του Προγράμματος «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στο Δήμο Αριστοτέλη, μέσω της πρόσληψης ανέργων ατόμων για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Οι άνεργοι θα απασχοληθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πεντάμηνης διάρκειας.
Οι ειδικότητες των ατόμων, που πρόκειται να απασχοληθούν στον Δήμο Αριστοτέλη, είναι οι εξής:

A/A ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
1 Χειριστές μηχανημάτων 3
2 Εργάτες γενικών καθηκόντων 26
3 Γεωλόγοι 1
4 Ελαιοχρωματιστές 2
5 Ηλεκτρολόγοι 3
6 Υδραυλικοί/ Θερμουδραυλικοί 3
7 Δομικών έργων & Έργων Υποδομής 3
8 Οικοδόμοι 4
9 Αρχαιολόγοι 2
10 Ναυαγοσώστες 1
ΣΥΝΟΛΟ 48

Την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Ιουλίου πρόκειται να δημοσιευθεί η σχετική Προκήρυξη, καθώς και η Ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Σε μια εποχή που επικρατεί οικονομική ανασφάλεια και πολιτική αβεβαιότητα, η εξασφάλιση νέων θέσεων απασχόλησης για τον Δήμο μας αποτελεί θετική εξέλιξη, η οποία αναμένεται να προσδώσει κλίμα αισιοδοξίας στους δημότες και μια ανάσα για τα νοικοκυριά μας.
Η συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ για την υλοποίηση του Προγράμματος «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» αποτελεί άλλη μια ευκαιρία αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων για την περιοχή μας, μέσω της οποίας συνεχίζουμε την πορεία ανάπτυξης του Δήμου, διεκδικώντας για τους συνδημότες μας θέσεις εργασίες και προσφέροντας υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Με τα δύο Προγράμματα «ΑΡΩΓΗ» και «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», εξασφαλίσαμε συνολικά 78 θέσεις απασχόλησης για τους δημότες μας και προσφέρουμε υπηρεσίες αποκεντρωμένα πια, σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, που καλύπτουν τους κύριους τομείς δράσης του Δήμου: αστικό περιβάλλον, φυσικό περιβάλλον, πολιτισμός, τουρισμός, αθλητισμός, υγεία και εκπαίδευση.
Πρόκειται για Προγράμματα πολυεπίπεδα, δεδομένου ότι επιτελούν υψηλό κοινωνικό έργο μέσω της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς χαρακτήρα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια :