Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Παύλου Μελά

Με περισσή αυταρέσκεια ο Δήμαρχος κ. Δ. Παπαδόπουλος , ανακοίνωσε τη συμφωνία του Δήμου με το Κρατικό Θέατρο για στήσιμο θερινής σκηνής μέσα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά . Κάλεσε και τους κατοίκους , θεατές σε παράσταση της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας «ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟ», να σπεύσουν να προμηθευτούν εκπτωτική κάρτα από το Δήμο !
Με μεγάλο θράσος , ο Δήμαρχος ,συνεχίζει να κοροϊδεύει τους κατοίκους και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με την διεκδίκηση και την απόσπαση του χώρου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , το οποίο ακόμα κατακρατεί , ακυρώνοντας το άρθρο 84 του Ν.3883-Σεπτέμβριος του 2010! Δε διστάζει δε να εμπλέκει και καταξιωμένους φορείς της πόλης , όπως το ΚΘΒΕ .

Κατασκευάζει , εν αγνοία του Δημοτικού Συμβούλιου , υποδομές για 30 παραστάσεις του ΚΘΒΕ. Ξοδεύει πάνω 50.000 € , σχεδόν 1.700 € για κάθε παράσταση, φέτος, σε χώρο που δεν ανήκει στο Δήμο, με κίνδυνο χρήματα, υλικά , εργατοώρες να πάνε στο βρόντο ! Ξοδεύει τη στιγμή , που δεν είχε χρήματα για πετρέλαιο και τα απορριμματοφόρα έμεναν ακίνητα και τα σκουπίδια αμάζευτα , τα δε σχολεία υποχρημαδοτούμενα ! Αλόγιστα χωρίς κανένα σχέδιο συνολικής χρήσης και αξιοποίησης του χώρου, τεμαχίζοντας και εξυπηρετώντας φορείς και ιδρύματα! Οι εργαζόμενοι ,η υποδομή και τα υλικά τίθενται στη διάθεση του ΚΘΒΕ, και θα λείψουν από πολιτιστικές εκδηλώσεις στο σύνολο του Δήμου . Ξέχασε ο Δήμαρχος τη δέσμευση πως θα διεκδικήσει τη Μονή για το Δήμο και στρώνει το δρόμο να γίνει μελλοντικά ο χώρος στο Παύλου Μελά , μια νέα γιγαντωμένη Μονή, ξένη με τους κατοίκους και εμπορευματοποιημένη.
Με την ίδια λογική παλιότερα συναινούσε σε εμπορικές χρήσεις και στο μέλλον θα ικανοποιήσει ακόμα και ιδιωτικές , κερδοφόρες επιχειρήσεις (πχ Τσίρκο, Σινεμά, εμπορικό-ψυχαγωγικό Κέντρο) χωρίς κανένα όφελος για το Δήμο και τους κατοίκους, αλλά με επιβάρυνση οικονομική ,κοινωνική, περιβαλλοντική . Και τα περιβόητα σχέδια ολοκληρωμένης παρέμβασης ; Λεφτά πεταμένα σε φιέστες και σεμινάρια αυτοπροβολής και ψηφοθηρίας !
Ας αφήσει κατά μέρος τα επικίνδυνα παιχνίδια, ο κ. Δήμαρχος και επιτέλους ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων , ας συνεχίσει κι ας εμπλουτίσει το έργο της προηγούμενης διοίκησης. Ας προσθέσει , ας μην αφαιρεί, ας μη διαμοιράζει, ας μη σπαταλά .
Να ασχοληθεί με την ολοκληρωμένη παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου και να καλέσει τα Τμήματα Πολιτισμού , Αθλητισμού και Παιδείας , τα τμήματα και τις ομάδες πολιτισμού, του Δήμου και της ΙΡΙΣ , τα ωδεία , τα μουσικά σύνολα, τις θεατρικές τις Πολιτιστικές , Περιβαλλοντικές Ομάδες, τους συλλόγους και τα σχήματα, Αθλητικούς φορείς , τους πολίτες που νοιάζονται και δημιουργούν ,να συζητήσει υπεύθυνα πώς θα γίνει η σωστότερη χρήση των χώρων των Πρώην Στρατοπέδων Π.Μελά και Καρατάσιου, από τους ίδιους τους φορείς , οι οποίοι ακόμα επιμένουν, χωρίς βοήθεια , με το προσωπικό μεράκι και την εθελοντική, αφιλοκερδή προσφορά των μελών τους , κυρίως.
Να ενδιαφερθεί και να ενισχύσει τα ερασιτεχνικά σχήματα και τις ομάδες απλώνοντας το έργο τους σε κάθε συνοικία και γειτονιά, αφήνοντας στην άκρη μεγαλεπήβολα και αμφίβολης απόδοσης , ξεκρέμαστα έργα. Να προσφέρει πολιτισμό επιπέδου και χαμηλού κόστους σε κάθε κάτοικο .Αν θέλει και επιμένει σε παρεμβάσεις στο πρώην στρατόπεδο ,ας προχωρήσει με πιο απλά βήματα: Με την ολοκλήρωση των υπόγειων διαβάσεων – οδών προς το πρώην στρατόπεδο , που παρέλαβε σχεδόν έτοιμες και τις κατάργησε σφραγίζοντας τις ή με την καθαριότητα του χώρου από τα ξερά χόρτα , που έχουν γιγαντωθεί επικίνδυνα , όπως και η αδιαφορία. Άλλωστε το αγαπημένο τραγούδι του κ. Δημάρχου είναι το:
«Άντε περάσει η ώρα
άντε να περάσει η μέρα
άντε να περάσει η νύχτα
και να φτάσει το πρωί
Κράτα να περάσουν μέρες
κράτα να περάσουν μήνες
κράτα να περάσουν χρόνια
να περάσει και η ζωή»

Κώστας Μπακατσής
9-8-2012


Δεν υπάρχουν σχόλια :