Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

“Ο Πρόεδρος του Τ.Σ Γαλαρινού έκλεβε νερό από το αρδευτικό δίκτυο”

Την Πέμπτη, 05/07/2012, συνελήφθει από κατοίκους του Γαλαρινού να κλέβει νερό από το δίκτυο άρδευσης ο Πρόεδρος του Τ.Σ Γαλαρινού, Γαλαρινιώτης Γεώργιος.

Το περιστατικό κατήγγειλαν στον αρμόδιο τοπικό Αντιδήμαρχο, κύριο Πύρρο, στον τοπικό υδρονομέα του Δήμου και στο Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού, όργανο δε της Αστυνομίας κατέγραψε το περιστατικό.

Έγγραφη καταγγελία έκαναν οι κάτοικοι και στον Δήμαρχο.

Όμως πέρασε μία εβδομάδα χωρίς να υπάρξει καμμία αντίδραση και καμμία απάντηση από την Δημοτική Αρχή.

Αντιδήμαρχος και Δήμαρχος προσπαθούν να καλύψουν τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου. Έχουν εξαφανίσει την έκθεση του τοπικού υδρονομέα που περιγράφει επώνυμα το περιστατικό.

Πριν ένα χρόνο ακριβώς, στις 11/08/2011, είχαμε καταγγείλει ανάλογα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είχαμε ζητήσει και τότε τη διερεύνηση καταγγελιών για κακοδιαχείριση του αρδευτικού δικτύου στο Γαλαρινό.

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε ένα χρόνο μετά.

Ζητάμε την άμεση παραίτηση του Προέδρου του Τ.Σ Γαλαρινού, τη διενέργεια Ε.Δ.Ε και την ποινική του δίωξη. Αν δεν το κάνει ο κύριος Δήμαρχος, ο οποίος και εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δήμου, θα ζητήσουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Να διαλευκανθεί επιτέλους μία υπόθεση που ταλανίζει τους αγρότες του Ανθεμούντα εδώ και αρκετά χρόνια. Να μάθουν οι Δημότες ποιός-ποιοί παίρνουν τα χρήματα από τους αγρότες τόσα χρόνια, ποιοί δεν πλήρωσαν ποτέ νερό για την άρδευση των χωραφιών τους, ποιοί “πουλούσαν”το νερό και ποιοί τους κάλυπταν.



++++++++++++++++++++++++++++++++++++


ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Πολύγυρος 12/07/2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Διεύθυνση: Παλαιό Δικαστικό μέγαρο- ισόγειο
Πολύγυρος Τ.Κ 63100
Τηλέφωνο: 23710 21935
Fax: 23710 21936

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


“ΧΑΘΗΚΕ” το έργο του οδικού δικτύου Γαλάτιστας-Θέρμης.

Με λύπη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ότι ματαιώνεται οριστικά το έργο “Βελτίωση του οδικού δικτύου Γαλάτιστας-Θέρμης”.

Πριν από τρεις μήνες με δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος Πολυγύρου μας πληροφόρησε για την “θετική εξέλιξη της πορείας του έργου”, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου, όπου εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες μας για την ματαίωση του έργου, η Δημοτική Αρχή μας καθησύχαζε ότι “όλα πάνε καλά”.

Τελικά το έργο “χάθηκε” οριστικά, χωρίς κανείς να μας δώσει καμμία εξήγηση.

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 14/02/2011 και έκτοτε με συνεχείς διαδοχικές παραιτήσεις των μειοδοτών εργοληπτικών εταιρειών, κατάντησε σαν της “Άρτας το γεφύρι”.

Ο Δήμαρχος Θέρμης μιλά για “σκάνδαλο των εργολάβων”.

Ζητάμε άμεση ενημέρωση και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μπει μπροστά για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Φτάνει πια η κοροϊδία.

Δεν αντέχει, ο Πολύγυρος και η Χαλκιδική, άλλα τόσα χρόνια να συνδέεται η Πρωτεύουσα με τη Θεσσαλονίκη με δρόμο “τριτοκοσμικού χαρακτήρα”.




Ο Επικεφαλής της Παράταξης
της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δ.Πολυγύρου
Κώστας Μπογδάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια :