Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η Όπερα του ζητιάνου


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2012

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

ΩΡΑ 21:15

"Η Όπερα του ζητιάνου"

Μια μουσικοθεατρική σάτιρα από τους συντελεστές της θεατρικής ομάδας Passatempo. Η "Όπερα του ζητιάνου", ένα κλασσικό έργο του John Gay, πρωτοπαίχτηκε στο Λονδίνο το 1728 και αποτέλεσε την απαρχή της λαϊκής όπερας ενώ διατηρεί έναν απροσδόκητα επίκαιρο χαρακτήρα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Παρότι το έργο αναφέρεται στα προβλήματα μιας άλλης εποχής, η παράσταση
καταφέρνει να προσεγγίσει τη σύγχρονη πραγματικότητα μέσα από παιχνίδια εξουσίας, παρανομία και την ύπαρξη χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. 'Ετσι, μέσα από τη χαρά της μουσικής και του χορού, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της παράστασης, περνά ένα κοινωνικό μήνυμα στον θεατή με στόχο όχι μόνο τη διασκέδαση αλλά και τον προβληματισμό.Ο συγγραφέας του έργου John Gay στήνει τη δική του ερωτική ιστορία, ανάμεσα στην Πόλυ Πήτσαμ, κόρη του εμπόρου και κλεπταποδόχου κ. Πήτσαμ, και τον Μακήθ, αμετανόητο γυναικά και αρχηγό μιας συμμορίας κλεφτών. Ο κρυφός τους γάμος θα γίνει αφορμή για να ξεσπάσει ένας ανελέητος πόλεμος συμφερόντων, με καρφώματα, λαδώματα και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, γιατί στο μεταξύ ο Μακήθ είχε υποσχεθεί γάμο και στη Λούσυ Λόκιτ, την κόρη του αστυνομικού διευθυντή. Ο έρωτας των δύο κοριτσιών για τον Μακήθ θα τις φέρει αντιμέτωπες με τα σχέδια των γονιών τους. Για τους τελευταίους, ο συγκεκριμένος άντρας αξίζει περισσότερα νεκρός. Ποιος όμως θα επικρατήσει τελικά; Ο έρωτας ή το χρήμα;

Η παράσταση είναι νεανική, φρέσκια και καλοδουλεμένη από νέους ανθρώπους που έχει ανάγκη η θεατρική σκηνή της πόλης. Σημαντικό να τονιστεί η ύπαρξη ζωντανής μουσικής που καλύπτουν τις ανάγκες του έργου.



Μην χάστετε τη μοναδική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Θάλασσας στα Ν.Μουδανιά την Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών.

Τιμή εισητηρίου: 10 ευρώ (κανονικό)
7 ευρώ (φοιτητικό)

Διάρκεια παράστασης: 100'

Ηθοποιοί: Ειρήνη Αμπουμόγλι
Αργυρώ Ανανιάδου
Γίωργος Γιόκοτος
Γίωργος Καραβασίλης
Ιωάννα Μήτσικα
Νικόλας Νικητάκης
Σοφία Σακελλαρίου
Μιχάλης Συριόπουλος

Μουσικοί: Αλκυόνη Θηλυκού- Πιάνο
Τατιάνα Εισκοσιδυού- Σαξόφωνο
Γιώργος Μάνος- Κρουστα
Γιάννης Μαστρογιάννης- Βιολί

Επικοινωνία με τη θεατρική ομάδα Passatempo: http://www.facebook.com/passatempo11

Δεν υπάρχουν σχόλια :