Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Πρόβλημα σχολικής στέγης στο Λάκκωμα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
mathitesΜε επιστολή του στον υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος, κ. Στέργιος Τζίλιας, αφού περιγράφει την έλλειψη υποδομής για ένα εκπαιδευτήριο 130 μαθητών + 34 νηπίων, ζητεί την παρέμβασή του, ώστε να προωθηθούν χωρίς καθυστέρηση οι εγκεκριμένες ενέργειες για την κτηριακή επάρκεια του Σχολείου.
Ο επιστολογράφος.......



επικαλείται την έγκριση μελέτης για την κατασκευή τεσσάρων (4) νέων αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος, η οποία έμεινε “στα χαρτιά”, καθότι μέχρι σήμερα οι αίθουσες δεν παραδόθηκαν, παρά τη διαβεβαίωση των υπαλλήλων του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (Ο.Σ.Κ.) ότι «βάσει των στοιχείων που διέθεταν, η δαπάνη είχε εκτελεσθεί και οι αίθουσες παρελήφθησαν, όπως αυτό φαινόταν από το πρακτικό της 29-10-2010 της Νομαρχίας Χαλκιδικής».
Το δε παράλογο τη υπόθεσης έγκειται στο ότι το νέο αίτημα του Συλλόγου, να προστεθεί μία αίθουσα για τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου, προσέκρουσε στην αντίδραση του Ο.Σ.Κ.: «τι τις θέλετε τις αίθουσες, εφόσον έχετε 4 καινούργιες;»!
Προκειμένου να βρει άκρη από τα αδιέξοδα της γραφειοκρατίας, ο κ. Τζίλιας ζητεί από τον υπουργό Παιδείας να ενημερωθούν οι γονείς ως προς τα εξής:
1. Αφού είχε εκπονηθεί η μελέτη για την προσθήκη 4 αιθουσών από τον πρώην Δήμο Ν. Καλλικράτειας και το Δ.Σ. του Ο.Σ.Κ με την 2056/2008 απόφασή του ενέκρινε την επιχορήγηση για τις αίθουσες, γιατί δεν τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος, το οποίο είχε αιτηθεί γι’ αυτές;
2. Προτίθεστε να επαναλάβετε να εντάξετε την επέκταση του κτιρίου σε κάποιο πρόγραμμα, ώστε να χρηματοδοτηθεί και τι χρονικό ορίζοντα θα έχει;
3. Αν υπάρχει δυνατότητα προσθήκης μιας προκατασκευασμένης αίθουσας βαρέου τύπου στο Νηπιαγωγείο Λακκώματος μέχρι την έναρξη του νέου διδακτικού έτους.
Όπως εξηγεί ο κ. Τζίλιας, σε περίπτωση κωλυσιεργίας, «οι γονείς των παιδιών προτίθενται να μαζέψουν ένα εύλογο ποσό από το υστέρημά τους και να προχωρήσουμε από μόνοι μας στην κατασκευή νέας αίθουσας με ότι αυτό συνεπάγεται», χωρίς να αποκλείει την κοινωνική ένταση, όταν τα προβλήματα θα οξυνθούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

http://www.gnomihalkidikis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :