Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Καταπολέμηση κουνουπιών από την ΑΝΕΤΧΑ. Συνεχίζεται το πρόγραμμα κανονικά

Κανονικά συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών από την Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής. Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από τρεισήμισι μήνες με καταπολέμηση των κουνουπιών στο στάδιο της προνύμφης.

Οι ψεκασμοί ξεκίνησαν από τα φυσικό περιβάλλον και κυρίως από τα ρέματα, τα κανάλια, τα αποστραγγιστικά έργα, τα φρεάτια. «Τον πρώτο καιρό εφαρμογής και ειδικά το Μάιο με τις αλλεπάλληλες βροχοπτώσεις, χάσαμε την πρώτη γενιά. Τώρα είμαστε καλύτερα, οι ψεκασμοί συνεχίζονται κανονικά σε φυσικό, περιαστικό και αστικό περιβάλλον» επεσήμανε η υπεύθυνη του προγράμματος......





της ΑΝΕΤΧΑ Αργυρώ Μπούγια. Ωστόσο λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ο κύκλος επώασης των κουνουπιών είναι μικρότερος και έτσι πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 800 11 244 244 για να αναφέρουν όποιο πρόβλημα τους απασχολεί.



Λήψη μέτρων και προσοχή από τους πολίτες

Οι ψεκασμοί στο αστικό περιβάλλον γίνονται στους δημόσιους χώρους(κυρίως φρεάτια κ.α.) και όχι στους ιδιωτικούς. Οι πολίτες θα πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή και να λαμβάνουν μέτρα καθώς πλέον τα κουνούπια δημιουργούνται από ανθρωπογενή αίτια. «Θα πρέπει να τοποθετούν συρμάτινα καλύμματα στους αεραγωγούς των βόθρων. Με αυτόν τον τρόπο και αν το κάνουν όλοι αυτό, θα έχει αποκλειστεί μια σοβαρή πηγή γέννησης κουνουπιών» είπε η κ. Μπούγια.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών απαιτεί ενεργή στάση από τους πολίτες.



http://www.xalkidikipress.gr/news/koinonia/3513-katapolemhsh-koynoypion

Δεν υπάρχουν σχόλια :