Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

2012: Το έτος που οι προγραμματικές δηλώσεις μετονομάστηκαν επίσημα σε ... δηλώσεις υποτέλειας!!!

Αθανάσιος Τσίγκας
aegeantimes.gr

Ημέρα ανάγνωσης προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (ή του τριπλού κυβερνητικού συνδυασμού, αν προτιμάτε) η σημερινή και σίγουρα όλοι μας περιμένουμε με αγωνία, τι θα ανακοινώσει από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός.

Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι το κείμενο έχει συμπληρωθεί, οι συγκυβερνώντες τόχουν εγκρίνει, αλλά ίσως να υπάρξει ακόμη μια συνάντηση πριν την εξαγγελία των προθέσεων εφαρμογής μέτρων εξαναγκασμού (για μια ακόμη φορά) στην εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη αυτής της χώρας.

Όμως, τα μηνύματα έχουν αρχίσει από μέρες τώρα, να προδιαγράφουν το δύσκολο επίπεδο που θα κινηθούν αυτές οι εξαγγελίες.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν λόγω αδυναμίας να παραβρεθεί στην διάσκεψη της ΕΕ ο πρωθυπουργός, απέστειλε προσωπική επιστολή, μέσω της οποίας αναγνώρισε την «ιδιοκτησία» του προγράμματος εξυγίανσης (αναγνώρισε δηλαδή το γεγονός ότι μόνοι μας έχουμε αποφασίσει τα «απάνθρωπα» μέτρα που προβλέπονται στα μνημόνια «1» και «2»), ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να εφαρμόσει πλήρως τα επιβαλλόμενα και έτσι εκτιμώ ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ για μια ακόμη φορά οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ (αλλά και των λοιπών συγκυβερνητικών δυνάμεων) αποτέλεσαν δολώματα για την αλίευση της ψήφου και όχι πραγματική μέριμνα για τον ελληνικό λαό.

Επίσης ο νέος υπουργός οικονομικών, με χθεσινή του συνέντευξη στους Financial Times, τονίζει ότι:

«Το πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας προτού το επαναφέρουμε πίσω σε τροχιά».

Με τον καλύτερο τρόπο δηλαδή, με τον πιο επίσημο τρόπο, παραιτούμαστε από το δικαίωμα να επαναδιαπραγματευθούμε τους απάνθρωπους όρους των μνημονίων που μας επιβλήθηκαν.

Εξάλλου και ο τίτλος του δημοσιεύματος στους Financial Times, έχει τον τίτλο:

«Η Ελλάδα παραιτείται του αιτήματός της για χαλάρωση των όρων του προγράμματος». Επίσης στο ίδιο άρθρο, γίνεται ξεκάθαρο ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά αναζήτησης πιο ήπιων όρων για το δεύτερο πακέτο στήριξης, μετά τις προειδοποιήσεις πως αυτά θα απορρίπτονταν από τους διεθνείς πιστωτές.

Βέβαια είχε φροντίσει και η κ. Λαγκάρντ σε προχθεσινή της τηλεοπτική εμφάνιση να μας ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει την διάθεση να προβεί σε επαναδιαπραγματευτικές συζητήσεις, αλλά τουναντίον με ανυπομονησία περιμένει τις ειδικές εκθέσεις που θα περιγράφουν την απόλυτη ελληνική υποταγή και συμμόρφωση.

Ποια μεγαλύτερη λοιπόν απόδειξη συνέχισης των πολιτικών «υποσχέσεων», ποια μεγαλύτερη απόδειξη δώρων «τύπου» καθρεφτάκια και χάνδρες στους ιθαγενείς, χρειαζόμαστε ;

Μιας και ο λόγος στις χάνδρες και τα καθρεφτάκια, έχουμε και την ανακοίνωση από πλευράς «Χρυσής Αυγής», ότι θα μεταβιβάσει τα βουλευτικά οχήματα ου τους διατίθενται από το κοινοβούλιο, σε πολύτεκνες οικογένειες.

Μάλιστα ο πολυσυζητημένος κ. Κασιδιάρης γράφει στο twitter στην προσωπική του σελίδα:

«Με το κλειδί στο χέρι: Μόλις παραλάβω, παραδίδω το βουλευτικό μου όχημα σε εξαμελή μονογονεϊκή οικογένεια. Προνόμια στο λαό, όχι στη βουλή!»……

Μόνο που θα πρέπει να ξεπεράσουν τα ταξίματα άνευ αξίας εκεί στην Χρυσή Αυγή και να μας εξηγήσουν πως θα γίνει αυτή η παράδοση των αυτοκινήτων, όταν η ιδιοκτησία των οχημάτων είναι στο κοινοβούλιο, άρα δεν μεταβιβάζεται σε κανέναν (ακόμη και στους βουλευτές, πριν περάσουν 4 χρόνια), επίσης όλα τα έξοδα (πλην του καυσίμου) συντήρησης και χρήσης (Τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα, ανταλλακτικά και συντήρηση) πληρώνονται επίσης από τον προϋπολογισμό του κοινοβουλίου.

Ακόμη για τους ίδιους τους βουλευτές ισχύσει μόνο η παραχώρηση για χρήση και όχι η ιδιοκτησία των εν λόγω οχημάτων.

Πως λοιπόν χαρίζεις, κάτι που δεν σου ανήκει στην ουσία;

Πως λοιπόν προσπαθείς να ξεγελάσεις για λόγους δημοσιότητας τον ελληνικό λαό και να μην στηρίξεις την εμπιστοσύνη που σου έδειξε το 7% περίπου, στέλνοντας σε στα έδρανα της Βουλής.

Αν πραγματικά θέλουν να χαρίσουν στον Ελληνικό λαό, ας χαρίσουν την εκλογική επιδότηση που ήδη έχουν αποταμίευσει (και τους ανήκει ολοκληρωτικά), ας χαρίσουν ολόκληρη (ή ποσοστό) απ’ την βουλευτική τους αποζημίωση (μιας και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, είχε ανακοινώσει ο κ. Μιχαλολιάκος, ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του, θα παίρνουν μόνο την ισόποση αποζημίωση Αξιωματικού του ΕΣ, Αντισυνταγματάρχη συγκεκραμένα και τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στο κόμμα).

Να η ευκαιρία λοιπόν να αποδείξουν ότι τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ πηγαίνουν στον λαό και όχι στην Βουλή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :