Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

«Ο γιος μου πέθανε από συγκεκριμένο φάρμακο»

Για την ακριβή αιτία που οδήγησε το παιδί του στο θάνατο μίλησε επτάμιση μήνες μετά το θάνατο του Νίκου Γιγουρτάκη από ανακοπή, ο πατέρας του, Τάκης Γιγουρτάκης στην εκπομπή «Όλα για την υγεία mou».

«Σε πρώτη φάση ξέραμε ότι αιτία θανάτου ήταν η ανακοπή» δήλωσε ο επιχειρηματίας. Ωστόσο, επειδή ο γιος του έσφυζε από ζωή, δεν κάπνιζε και δεν έπινε, ο πατέρας του παρακάλεσε τον ιατροδικαστή να το ψάξει περισσότερο το θέμα.

Τι ανακάλυψε; πως «αυτό που τον οδήγησε στο θάνατο ήταν ένα συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο ανακαλύφθηκε στην Αγγλία για πάχυνση βοοειδών. Και μετά το έδιναν σε άλογα κούρσας. Σήμερα έχει απαγορευτεί στην Αγγλία ακόμα και για πάχυνση βοοειδών».

Ο Τάκης Γιγουρτάκης, γνώριζε πολύ καλά πως ο γιος του παίρνει αναβολικά:

«Ήξερα ότι έπαιρνε αναβολικά. Είχαμε κάνει ομηρικούς καυγάδες πάνω σ΄αυτό και του είχαμε πετάξει πολλά σκευάσματα που είχαμε βρει στο σπίτι του. Μου έλεγε “δεν ξέρεις τι λες” και “όλα είναι υπό έλεγχο”».

Δυο μήνες πριν πεθάνει ο Νίκος, ο πατέρας του τον έβαλε με το ζόρι να κάνει εξετάσεις:

«Ενώ όλα ήταν καλά, η χοληστερίνη του ήταν στα ύψη. Σε σημεία τρελά. Ο γιατρός μου είπε πως θα πάθει καρδιακή προσβολή».

Πώς εξηγεί όμως τον εθισμό του γιου του με τα αναβολικά;

«Δημιουργείται ένας ναρκισσισμός. Τα βαριά αναβολικά είναι σαν ναρκωτικά. Υπάρχουν δεκάδες βαποράκια που πουλάνε όλα αυτά τα πράγματα. Και δεν ξέρω κανέναν μέχρι σήμερα να έχει συλληφθεί».

Όσο για το λόγο που βγαίνει και μιλά; Θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα:

«Πάρα πολλά παιδιά πρέπει να πάρουν ένα μάθημα απ΄το Νίκο και να σταματήσει αυτή η ιστορία. Και κάποιοι εισαγγελείς, να ψάξουν το θέμα των αναβολικών!»



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :