Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ "ΠΝΟΗΣ"

To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών διοργανώνει σε συνεργασία με τους Προϊσταμένους και τους Υπευθύνους των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και υλοποιεί τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια στα οποία συμμετέχουν συνολικά 65 εκπαιδευτικοί.


Πιο συγκεκριμένα:



Το σεμινάριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στις 18,19 και 21 Ιουνίου 2012 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών με θέμα: «Προαγωγή της προστασίας του παιδιού» με τη συμμετοχή δασκάλων και από τα τέσσερα Δημοτικά Σχολεία Ν. Μουδανιών.

Τα σεμινάρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα υλοποιηθούν: το ένα στο Λύκειο Κασσάνδρας στις 25, 26 &27 Ιουνίου 2012 με θέμα: «Ξέρω τι ζητάω» με τη συμμετοχή καθηγητών από τα Γυμνάσια Κασσάνδρας, Παλιουρίου και Ν. Φώκαιας και το άλλο στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου στις 27 & 28 Ιουνίου 2012 με θέμα: «Μύθοι και πραγματικότητα σχετικά με τη χρήση ουσιών» με τη συμμετοχή καθηγητών από όλα τα ΕΠΑΛ Χαλκιδικής .



Στόχος των σεμιναρίων είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην εφαρμογή συγκεκριμένων υλικών που διαπραγματεύονται θέματα που προάγουν την προστασία και την ψυχική υγεία του παιδιού και του εφήβου γενικότερα, καθώς και η ενίσχυση του ρόλου τους ως ενήλικες υποστηρικτές. Δηλαδή πώς μέσα από το ρόλο τους μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας του μαθητή, καλλιεργώντας και ενισχύοντας τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, οι οποίες θα «θωρακίσουν» το παιδί, έτσι ώστε να μην «υιοθετήσει» οποιαδήποτε εξαρτητική συμπεριφορά.



Το Κέντρο Πρόληψης ευχαριστεί για την συνεργασία τους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και τους Διευθυντές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών, του Γυμνασίου –Λυκείου Κασσάνδρας και του ΕΠΑΛ Πολυγύρου για τη φιλοξενία των σεμιναρίων στο χώρο των σχολείων.


Ευχόμαστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή, έτσι ώστε να έχουμε σχολεία τα οποία θα λειτουργούν με θεσπισμένη πολιτική και στρατηγική στο θέμα της πρόληψης όλων των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, γεγονός το οποίο αποτελεί και τον απώτερο στόχο των προγραμμάτων πρόληψης στη σχολική κοινότητα.



http://www.halkidikinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :