Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

 Εγκρίθηκαν 30 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Αριστοτέλη, στο πλαίσιο του Προγράμματος ‘‘ΑΡΩΓΗ’’
 Ξεκινά άμεσα η υποβολή αιτήσεων από τους ανέργους

Μετά τη θετική αξιολόγηση της πρότασης που....





υπέβαλλε ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας & Παιδιού, εγκρίθηκε η πρόσληψη συνολικά 30 θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τον Δήμο Αριστοτέλη.
Το Πρόγραμμα «ΑΡΩΓΗ», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και μέριμνας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ηλικιωμένους και άτομα ΑΜΕΑ, την υλοποίηση δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά και νέους, την υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και ενέργειες για την οδική ασφάλεια των μαθητών.
Κύριος στόχος του Προγράμματος «ΑΡΩΓΗ» είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στο Δήμο Αριστοτέλη, μέσω της πρόσληψης ανέργων ατόμων για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Οι ειδικότητες των ατόμων, που πρόκειται να απασχοληθούν στον Δήμο Αριστοτέλη, είναι οι εξής:

A/A ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
1 Κοινωνικοί λειτουργοί 2
2 Ψυχολόγοι 1
3 Νοσηλευτές 4
4 Φυσικοθεραπευτές 2
5 Βοηθητικό προσωπικό 4
6 Σχολικοί τροχονόμοι 2
7 Βρεφονηπιοκόμοι 1
8 Νηπιαγωγοί 2
9 Μουσικοί 3
10 Καθηγητές φυσικής αγωγής 2
11 Δάσκαλοι 2
12 Εργοθεραπευτές 1
13 Λογοθεραπευτές 1
14 Υπάλληλοι γενικών καθηκόντων 3
ΣΥΝΟΛΟ 30

Τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιευθεί σχετική Προκήρυξη και να βγει Ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.
Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα δίνονται από τη Γραμμή Εξυπηρέτησης του δημότη, στον πενταψήφιο αριθμό 15410.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας & Παιδιού αποτελεί προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την μείωση του προβλήματος της ανεργίας στην περιοχή, το οποίο αναδεικνύεται σε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά όλων των σύγχρονων οικονομιών και κοινωνιών.
Αξιοποιώντας για ακόμη μια φορά τη δυνατότητα συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα που ενισχύουν την τοπική απασχόληση, διεκδικούμε νέες θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας, για τον τόπο μας.
Το όραμα μας είναι να δώσουμε ξανά πνοή στα χωριά μας και την ευκαιρία σε νέους να μείνουν στον τόπο τους, να εργαστούν και να προσφέρουν.
Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αξιοποιήσουμε το σύνολο των πλουτοπαραγωγικών μας πόρων, όλο τον πλούτο της περιοχής μας, για να φέρουμε στον Δήμο μας την πολυπόθητη ανάπτυξη και τη δημιουργία πρόσθετων θέσεων απασχόλησης. Για να καταπολεμήσουμε την ανεργία.
Κατανοώντας τα προβλήματα των δημοτών μας, επιλέγουμε να βρισκόμαστε δίπλα τους και εργαζόμαστε προς όφελος τους. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε πόρους και να προσφέρουμε μια σειρά υπηρεσιών, για πρώτη φορά αποκεντρωμένα, σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και πρόοδο.
Παράλληλα, μέσα από την υλοποίηση του Προγράμματος «ΑΡΩΓΗ» στοχεύουμε στην υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, των ηλικιωμένων και των παιδιών.
Στο πλαίσιο του τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου Αριστοτέλη, βασική προτεραιότητα μας είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών στην καθημερινότητα τους και η προστασία του εισοδήματος τους».




Δεν υπάρχουν σχόλια :