Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Απολογισμός Σκακιστικής Ακαδημίας Δήμου Σιθωνίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα Σκάκι για τη χρονιά 2011- 2012 στο πλαίσιο της Σκακιστικής Ακαδημίας που υλοποίησε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σιθωνίας. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε τουρνουά σκάκι μεταξύ των μαθητών, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι, ενώ δόθηκαν και αναμνηστικά σε όλους τους μαθητές.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σιθωνίας κ.Νίκος Χριστοδούλου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε......



στο νέο εγχείρημα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή μαθητών, που ξεπέρασαν τους πενήντα, στη Σκακιστική Ακαδημία του Δήμου Σιθωνίας, η οποία λειτούργησε υπό τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Βασίλη Τσαρουχά.

Ο κ.Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στο Δήμο Σιθωνίας. «Ξεκινήσαμε τη χρονιά με ένα πρωτάθλημα Ακαδημιών για σκακιστές απ όλη την Χαλκιδική στις 5/2. Συμμετείχαν περίπου 70 παιδιά. Διοργανώσαμε το 1ο ομαδικό μαθητικό πρωτάθλημα Ν. Χαλκιδικής (19/2) με συμμετοχή 18 σχολείων (τετραμελείς ομάδες). Διοργανώσαμε το 10ο ατομικό μαθητικό πρωτάθλημα του Νομού Χαλκιδικής (4/3) με συμμετοχή 100 μαθητών. Ως αποκορύφωμα των εκδηλώσεων μας ήρθε η διοργάνωση ενός τριήμερου διεθνούς σκακιστικού φεστιβάλ (30-13/3 & 1/4) με συμμετοχή σκακιστών από 4 γείτονες χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, FYROM) συν σκακιστές από Διδυμότειχο, Σέρρες, Θεσσαλονίκη και φυσικά Χαλκιδική. Κλείνοντας την χρονιά διοργανώσαμε εσωτερικά πρωταθλήματα στην κάθε περιοχή ξεχωριστά (Μαρμαρά, Αγ.Νικόλαο και Νικήτη). Το κλείσιμο της περιόδου γίνεται σήμερα με αγώνες στους οποίους συμμετέχουν σκακιστές από όλες τις περιοχές στις οποίες λειτούργησε το πρόγραμμα» ανέφερε ο κ.Χριστοδούλου και πρόσθεσε: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νέα περίοδος με την εμπειρία που έχει προηγηθεί θα είναι ακόμη καλύτερη και ελπίζουμε το πρόγραμμα να το αγκαλιάσουν ακόμη περισσότεροι νέοι της περιοχής μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια :