Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Π.Ο.Ε.ΣΥ.: Δεν μας τρομάζουν τα "λεβεντόπαιδα με τα μαύρα"

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών προειδοποιεί "τους νοσταλγούς του Χίτλερ..."

Δύο μέρες μετά την προκλητική στάση των μελών της Χρυσής Αυγής προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του Νίκου Μιχαλολιάκου, η ΠΟΕΣΥ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλει το περιστατικό και προειδοποιεί τη Χρυσή Αυγή.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:Αθήνα, 8 Μαΐου 2012

Δε μας τρομάζουν τα «λεβεντόπαιδα με τα μαύρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) προειδοποιεί τους νοσταλγούς του Χίτλερ και ιδίως «τα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος, με δεκάδες νεκρούς δημοσιογράφους από την αντίσταση εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται και, κυρίως, δεν τρομοκρατείται.

Η απόπειρα της «Χρυσής Αυγής» να επιβάλει στους δημοσιογράφους στρατιωτική συμπεριφορά για «σεβασμό στον αρχηγό» της, με παραγγέλματα … δεκανέα («εγέρθητω, κλπ), αν στιγμιαία αιφνιδίασε δύο-τρεις νέους συναδέλφους, αμέσως μετά όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι απεχώρησαν από το χώρο του επινίκιου μαύρου παραληρήματος του Ν. Μιχαλολιάκου.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλες τις Ενώσεις των εργαζομένων στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε κρούσμα φασιστικής συμπεριφοράς και απειλής με δημοκρατικό φρόνιμα και χαλύβδινη ενότητα και αποφασιστικότητα.

Οι δημοσιογράφοι πειθαρχούν μόνο στους συνταγματικούς κανόνες της χώρας μας, στη δημοκρατική συνείδησή τους και στις «Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος». Τα «εγέρθητι» και τα «τώρα δε μιλάει κανείς» είναι χαρακτηριστικά μαύρης, φασιστικής νοοτροπίας. Συνεπώς, επικίνδυνα για τους θεσμούς μας και απαράδεκτη για τον πολιτισμό μας.

Με δυο λόγια, αν κάποιος πρέπει να φοβάται, δεν είναι αυτός που απειλεί, αλλά είναι όποιος δε σέβεται και προκαλεί τη δημοκρατία και προσβάλλει τους θεσμούς, και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα αντιμετωπίσει οπωσδήποτε την κατακραυγή και οργή όλων των πολιτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

βράσε όρυζα ,,,,βρε ''δημοσιογράφοι'' αφου δεν αντιδράσατε εκεινη την ώρα ,,τι στο διαολο ψαχνετε τωρα μου λετε ??? τόσο σας κόβει και δεχτηκατε να παιξετε με τους όρους που σας έβαλε ένα κόμμα ναζιστικής ιδεολογιας ,,που απο μόνο του αυτό είναι κατάληση-διάλυση των δημοκρατικών εννοιων και κεκτημενων !!!!!! ,

Ανώνυμος είπε...

οι δημοσιοκαφροι αντιδρασαν και βγηκαν απο την αιθουσα!
στο δελτιο τυπου ηταν μονο οι δημοσοιοκαφροι ξενων καναλιων...