Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Αρχισε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας!

Άνοιξε και επίσημα από την Πέμπτη (10/5) η Ολυμπιακή περίοδος των Θερινών Αγώνων του 2012 με την Αφή της Φλόγας στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, που έγινε με κάθε επισημότητα και την παρουσία χιλιάδων θεατών. Ήδη η Ιερή Φλόγα βρίσκεται στην πορεία για τον Πειραιά όπου θα διανυκτερεύσει, αφού κατά την πρώτη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας περάσει από Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβο, Γαστούνη, Λεχαινά και Κόρινθο. Χιλιάδες κάτοικοι των γύρων περιοχών και εκδρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αψηφώντας τον καυτό ήλιο, κατέκλυσαν το απρανές του Σταδίου της Αρχαίας Ολυμπίας και χειροκροτούσαν θερμά τις Ιέρειες στο τέλος της Τελετής, καθώς και τους ομιλητές της εκδήλωσης και μεταξύ τους τον Ζακ Ρογκ, που ολοκληρώνοντας είπε στα ελληνικά: «Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου Έλληνες για την εξαιρετική συνεργασία».
Με την έναρξη της τελετής στο Ναό της Ήρας, την οποία παρακολούθησαν οι Έλληνες και ξένοι επίσημοι, ένα σύννεφο σκέπασε το χώρο πάνω από το Στάδιο, αλλά σύντομα διαλύθηκε, κάνοντας εύκολη τη διαδικασία Αφής της Φλόγας και το άναμμα της δάδας από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη με τη βοήθεια ενός κοίλου κατόπτρου. Το σοβαρό απρόοπτο, όμως, συνέβη λίγο αργότερα όταν, με την ολοκλήρωση του τελετουργικού του χορού και την εμφάνιση της πρωθιέρειας στην κορυφή του Λόφου με την Ιερή Φλόγα, η οποία ήταν αναμμένη στην εστία που κρατούσε στα χέρια της, ένας ξαφνικός δυνατός αέρας την έσβησε. Χωρίς να πανικοβληθεί η πρωθιέρεια κατευθύνθηκε πίσω στο Βωμό και μετά από δύο λεπτά επέστρεψε με αναμμένη και πάλι την εστία.
Χωρίς άλλα απρόοπτα η τελετή ολοκληρώθηκε κανονικά, με το χορό να εισπράττει τα χειροκροτήματα των θεατών για την πολύ όμορφη παρουσίαση που έκανε στην τελετή, αποδίδοντας υποδειγματικά τις δυναμικές χορογραφίες της Άρτεμης Ιγνατίου. Επίσης συγκινημένος πήρε από την Πρωθιέρεια την Ιερή Φλόγα μαζί με ένα κλαδί ελιάς ως πρώτος λαμπαδηδρόμος ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος στο μνημείο του Πιέρ ντε Κουμπερτέν, την παρέδωσε στον Αλέξανδρο Λούκος. Ο 19χρονος Ελληνοβρετανός είχε επιλεγεί από τους διοργανωτές του «Λονδίνο 2012» ως δεύτερος λαμπαδηδρόμος.
τοβήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια :