Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ξεκινάνε παρεμβάσεις στην πλατεία του Μουσείο Υφαντικής στην Αρναία

Ένα έργο πολιτισμού που αναδείξει μια διαφορετική πλευρά της Αρναίας, του δήμου Αριστοτέλη εντάχτηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για την ανάπλαση της πλατείας του Μουσείου Υφαντικής με τον προϋπολογισμό του έργου να αγγίζει τις 190.000 ευρώ. Το έργο αφορά παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο της διώροφης παραδοσιακής οικίας, ιδιοκτησίας του Δήμου Αριστοτέλη, στην οποία στεγάζεται το Μουσείο Υφαντικής, καθώς και των παρακείμενων ελεύθερων δημόσιων χώρων και του δρόμου που υπάρχει δίπλα στο οίκημα.

Οι αναπλάσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία πλακόστρωτων και λιθόστρωτων επιφανειών (καλντερίμια), την κατασκευή σκαλών και τη διαμόρφωση επικλινούς τμήματος, την τοποθέτηση ξύλινης κουπαστής για την εξυπηρέτηση των περιπατητών, την τοποθέτηση καθιστικών (ξύλινα παγκάκια), την κατασκευή παρτεριών και την οριοθέτηση σημείων όπου θα γίνει φύτευση δέντρων.....



Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε:

«Με την ένταξη του έργου διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για αναπλάσεις που αφορούν την αισθητική και τη λειτουργικότητα των συγκεκριμένων χώρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περιοχή του οικισμού της Αρναίας έχει ήδη αναδειχθεί ένα ομοιογενές σύνολο παραδοσιακών κατοικιών και βρίσκονται τα δύο Μουσεία Ιστορικό-Λαογραφικό και Υφαντικής. Ουσιαστικά με την παρέμβαση μας αυτή αλλά και με άλλες δράσεις που σχεδιάζουμε στην συγκεκριμένη περιοχή, όπως η δημιουργία Μουσείου Μελιού, το οποίο ευελπιστούμε να ολοκληρώσουμε σύντομα, στοχεύουμε στη δημιουργία μιας σημαντικής πολιτιστικής διαδρομής. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του πλούσιου παραδοσιακού αποθέματος και η αξιοποίηση της μοναδικής πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς τόσο της Αρναίας, που αποτελεί έναν από τους πλέον χαρακτηριστικούς οικισμούς, όσο και γενικότερα του Δήμου Αριστοτέλη.

Παράλληλα, καταβάλλουμε σημαντικές προσπάθειες σε ό,τι αφορά την ανάδειξη των επισκέψιμων χώρων μας και τη δημιουργία νέων, καθώς και την τουριστική προβολή της περιοχής, ώστε τα επόμενα χρόνια η Αρναία και η ευρύτερη περιοχή να αποτελέσει σημαντικό προορισμό ορεινού τουρισμού».

Halkidikifocus.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :