Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Έγγραφο της αστυνομίας για παρακολουθήσεις απόδειξη του αντιδημοκρατικού κατήφορο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Αντιδημοκρατικός κατήφορος χωρίς όρια φανερώνει η διαρροή σε ΜΜΕ, προφανώς από παραδρομή, λίγες μέρες πριν τις εκλογές ένος «δελτίο εκδηλώσεων» αστυνομίας για την Πέμπτη 3 Μαΐου. Πρόκειται κατ’ ουσία για δελτίο παρακολουθήσεων άκρως αποκαλυπτικό για τις χουντικές πρακτικές που επιβιώνουν στην Ελλάδα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Της ίδιας χώρας όπου Siemens, Βατοπαίδι κ.λπ. πέφτουν στα μαλακά.

Είναι μέγιστο πολιτικό ζήτημα και εκδήλωση της αυταρχικής μετάλλαξης ενός κράτους που παίρνει τα μέτρα του απέναντι στη διογκούμενη λαϊκή κινητοποίηση.

Ερώτημα 1ο: Υπάρχει σπουδαστικό της ασφάλειας; Η συστράτευση όλου του μαύρου μετώπου για την κατάργηση του ασύλου είχε ένα βασικό σκοπό. Να αλωνίζουν οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί μέσα στους χώρους της εκπαίδευσης προκειμένου να καταστείλουν το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα. Ποιος άλλος σκοπός μπορεί να κρύβεται πίσω από το ραπόρτο της Γ.Α.Δ.Θ. για εκδήλωση φοιτητικού σχήματος του Φυσικού του ΑΠΘ σχετική με τις περικοπές συγγραμμάτων; Αποτελεί ευθεία παραβίαση των συνδικαλιστικών ελευθεριών για την οποία οφείλει να πάρει θέση όλη η πανεπιστημιακή και όχι μόνο κοινότητα.

Ερώτημα 2ο: Θεωρούν πως θα κάμψουν τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων της Ευκαρπίας ή τις εκδηλώσεις των λαϊκών συνελεύσεων μέσω της ασφαλίτικης παρακολούθησης και κατατρομοκράτησης του λαού; Η περήφανη νίκη του αγώνα στην Κερατέα απέδειξε πως όταν οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γίνουν σκουπιδότοπος οι γειτονιές τους, ούτε ένας στρατός κατοχής δε μπορεί να τους σταματήσει! Οι εκδηλώσεις των συνελεύσεων γειτονιάς τους φοβίζουν γιατί σπάνε το μονοπώλιο της χειραγώγησης των κατεστημένων ΜΜΕ και δείχνουν έναν άλλο δρόμο συλλογικότητας, αλληλεγγύης και αγώνα.

Ερώτημα 3ο: Απαγορεύεται η δημόσια συνάθροιση σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης, όπως η Καμάρα με σκοπό την όποια πολιτική παρέμβαση επιλέγει κάποια συλλογικότητα; Η στοχοποίηση πολιτικών χώρων σε μια περίοδο έντασης της καταστολής, αλλά και σχεδίων για τον περιορισμό των δημοσίων συναθροίσεων ή διαδηλώσεων μας αφορά όλους. Είναι η συνέχεια των τόνων χημικών και βίας που ντε φάκτο απαγόρευαν πολιτικές συγκεντρώσεις και πορείες το προηγούμενο διάστημα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις πρακτικές φακελώματος αγωνιστών, συλλογικοτήτων και φορέων της λαϊκής αντίστασης. Είναι επείγουσα ανάγκη για να σωθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες να σαρωθεί στις εκλογές της 6ης Μάη το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που οχυρώνεται πίσω από τους σκοτεινούς μηχανισμούς. Η αντιδημοκρατική ασφυξία μπορεί να σταματήσει από ένα αγωνιστικό μέτωπο για τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα, στο οποίο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεσμεύεται να συμβάλλει αποφασιστικά.



ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
www.antarsya.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :