Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τριαντάφυλλο στην κάλπη

Πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, γράφτηκαν πολλά κείμενα για τις μάναδες, τους πατεράδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που θα έπρεπε να τους κλειδώσουμε στο σπίτι ή να τους πάρουμε τις ταυτότητες, για να μην πάνε να ψηφίσουν. Τελικά, τα πράγματα εξελίχτηκαν κάπως διαφορετικά.

Στις εκλογές που πέρασαν, χιλιάδες γιαγιάδες και μανάδες ρώτησαν τα εγγόνια και τα παιδιά τους τι να ψηφίσουν. Κι αυτό φάνηκε στην κάλπη.

Όταν βλέπεις το παιδί σου ή το εγγόνι σου άνεργο, όταν το βλέπεις να διαδηλώνει επί μήνες, όταν το βλέπεις να μην έχει αύριο, βάζεις λίγο πίσω τον εαυτό σου και το αφήνεις να σε οδηγήσει κι αυτό μια φορά.

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν πάντα οι κολλημένες γιαγιάδες που θα ψηφίσουν Σαμαρά, ακόμα κι αν το εγγόνι τους έχει πάει ανθρακωρύχος στην Κίνα.

Και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, ο χρόνος είναι με τη δική μας πλευρά.

Ακόμα κι αν δεν κάνουμε επανάσταση για να ανατρέψουμε το καθεστώς, μπορούμε να εξοντώσουμε τις αντιδραστικές γιαγιάδες με συνεχείς εκλογές.

Οι αντιδραστικές γιαγιάδες έχουν κάποια ηλικία, οπότε θα τα τινάζουν σιγά-σιγά και τα ποσοστά των αριστερών κομμάτων θα ανεβαίνουν διαρκώς, ενώ τα ποσοστά των δεξιών κομμάτων θα συρρικνώνονται, με αποτέλεσμα -μετά από μερικές εκλογικές αναμετρήσεις- να κυριαρχήσει η Αριστερά.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να βασιστούμε μόνο στην υπομονή γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να γεράσουμε πρώτα εμείς και μετά να τα κακαρώσει η γιαγιά που ψηφίζει Δεξιά.

Θα μπορούσαμε να βγάλουμε μια φήμη πως κάποιοι σκότωσαν τις γιαγιάδες τους επειδή ψήφισαν Σαμαρά.

Πας δηλαδή στη γιαγιά σου και της λες, τάχα μου αδιάφορα: «Γιαγιά, τον θυμάσαι τον συμμαθητή μου, τον Φλωρά, που ο μπαμπάς του είχε τους μύλους με τα αλεύρια στη Λιβαδειά;» «Αχ ναι, μη μου πεις ότι έπαθε κανένα κακό!» «Όχι, βρε γιαγιά, απλά στραγγάλισε τη γιαγιά του επειδή ψήφισε Νέα Δημοκρατία. Αλλά, μην ανησυχείς, δεν θα το μάθει κανείς. Την θάψανε στον κήπο του σπιτιού τους και είπανε πως χάθηκε.»

Και το πήρε το μήνυμα η γιαγιά.

(Το τριαντάφυλλο της φωτογραφίας είναι από μια τριανταφυλλιά που ψύτεψα με τα ίδια μου τα χέρια. Αφιερωμένο σε όλες τις αναρχικές γιαγιάδες. Venceremos!)



pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :