Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Γερμανία: Βρέθηκε φλάουτο 43.000 ετών

Ο αρχαιότερος μουσικός του κόσμου, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, έπαιζε ένα φλάουτο, το οποίο ήταν φτιαγμένο από... ελεφαντόδοντο και κόκαλα πουλιών. Συγκεκριμένα, πριν από 43.000 χρόνια ο Homo Sapiens μπορούσε να… καταλάβει την ομορφιά της μουσικής, αφού σε ένα σπήλαιο στη Νότια Γερμανία βρέθηκε κρυμμένο το αρχαιότερο φλάουτο.

Η ηλικία του μουσικού οργάνου υπολογίζεται σε 42.000 έως 43.000 χιλιάδες χρόνια, γεγονός που μαρτυρά ότι οι άνθρωποι από την εποχή των σπηλαίων έπαιζαν μουσική. Οι ανθρωπολόγοι εκτιμούν πως το συγκεκριμένο όργανο μπορεί να χρησίμευε σε διάφορες θρησκευτικές τελετές.

Μάλιστα, διάφοροι επιστήμονες πιστεύουν ότι η σύνθεση μουσικής αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα της ανθρώπινης εξέλιξης από τους Νεάτερναλ στο Homo Sapiens.

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής του Oxford University, Tom Higham, δήλωσε: «Αυτά τα ευρήματα επιβεβαιώνουν την υπόθεση που κάναμε πριν πολλά χρόνια ότι ο Δούναβης ποταμός αποτελούσε σημείο κλειδί για την εξέλιξη της τεχνολογίας στην Κεντρική Ευρώπη πριν από 40.000-45.000 χρόνια».



alexiptoto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :