Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

music by Yogi

Χάουζ Πάρτι‏

Γεια και χαρά σας. Σας έλειψα; Είχαμε να τα πούμε αρκετό καιρό η αλήθεια είναι. Για να επανορθώσω και με όλο το θάρρος που σας έχω, θα ήθελα να τα πούμε μαζί αυτή τη φορά, που είναι και στο πνεύμα των ημερών. Ντρέπεστε; Δεν είναι δύσκολο, ούτε κανείς θα σας κοροϊδέψει. Είναι απλό. Ακούς και σιγοτραγουδάς. Σαν σε Καραόκε πάρτι φαντάσου!!

Με την λέξη αυτή εννοείται η φωνητική προσπάθεια εκτέλεσης κάποιου μουσικού κομματιού από τον εκάστοτε θαμώνα μαγαζιού ή και σπιτιού ως είθισται τον τελευταίο καιρό. Με άλλα λόγια βάζεις το όφωνο να παίζει, αρπάζεις το μικρόφωνο και αρχίζεις τις κορώνες.

Το καραόκε εμφανίστηκε πριν από αρκετά χρόνια στην Ιαπωνία σαν τρόπος διασκέδασης και μόλις τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Αν και η επιτυχία της εμφάνισής του δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί, πηγές αναφέρουν ότι συνηθίζεται σαν τρόπο διασκέδασης στα σπιτικά πάρτι. Μαρτυρίες επίσης θέλουν το κέφι των εν λόγω πάρτιζ να αγγίζει τα όρια του τσακίρ με τους καλλιτέχνες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό τραγούδι το τραγούδι, πενιά την πενιά και τους παρευρισκόμενους να λικνίζονται και να σιγοτραγουδούν και αυτοί ασταμάτητα.

Αν και μέχρι πρότινος τα τραγούδια για καραόκε πάρτι ήταν μετρημένα στα δάχτυλα, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες συλλογές κάνουν την εμφάνισή τους δίνοντας έτσι στα πάρτι άνιμαλς, την ευκαιρία να νοιώσουν (ναι θα το πω) και γιατί όχι να ξεπεράσουν ακόμα, την λάμψη των αστέρων του πενταγράμμου.




Yogi (συνεργάτης ...εξωτερικός)

Δεν υπάρχουν σχόλια :