Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

Ένας χρόνος εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι οι αιρετοί στη Χαλκιδική δηλώνουν προβληματισμένοι. Όπως επεσήμαναν στο halkidikinews.gr μέσα σ΄αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση είναι ψευδαίσθηση να θεωρεί κανείς ότι μπορεί σοβαρά να συζητηθεί η ουσία, το περιεχόμενο και οι προοπτικές της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη.

Όπως επεσήμανε.....


ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος, η πολιτεία ήταν ανέτοιμη να υποστηρίξει την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίησή του και επιπλέον επέτειναν τα προβλήματα η γραφειοκρατία και οι περιορισμένοι πόροι.

Σφοδρή κριτική στους εμπνευστές του «Καλλικράτη» άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Αριστοτέλη Μιχάλης Βλαχόπουλος.
Εμφανώς προβληματισμένος από το πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ, επεσήμανε ότι αυτό δεν επιτρέπει στις δημοτικές διοικήσεις την υλοποίηση μεγάλων έργων, μα αντιθέτως οδηγεί σε μια πλημμελή διαχείριση ακόμη και των ζητημάτων καθημερινότητας του δήμου.

Ο πρώην δήμαρχος Σταγείρων- Ακάνθου χαρακτήρισε το σχέδιο «Καλλικράτης» ως νόμο «έκτρωμα», ο οποίος αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη βασικών δομών στις τοπικές κοινωνίες.

Της Κέλλυς Γρηγοριάδου

http://www.halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :