Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΝΑΥΑΓΗΣΕ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ

Η επένδυση των Ρώσων στις Καβουρότρυπες της Σιθωνίας φαίνεται πως ναυάγησε.
Το πολυσυζητημένο project, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, για τη δημιουργία παραθεριστικών κατοικιών και θεματικού πάρκου που θα περιέγραφε τη «Θεογονία» του Ησιόδου και θα αποτελούσε σημείο αναφοράς για τον ελληνικό πολιτισμό από Ρώσους επενδυτές, οδηγείται στις καλένδες.


Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο συνάντησε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των περιβαλλοντικών οργανώσεων, αλλά και των.....


Οικολόγων Πράσινων. Ωστόσο η βασική αιτία για τη ματαίωση της επένδυσης εστιάζεται στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δασολόγους -οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους τα 30.000 στρέμματα που ήθελαν οι Ρώσοι- και του συνεταιρισμού «Ανατολή- Σιθωνία» - ο οποίος έχει περίπου 3.000 στρέμματα στην ίδια περιοχή- για την κυριότητα της ακτής «Πορτοκάλι».


Σύμφωνα με πληροφορίες , οι δασολόγοι προσπάθησαν να εντάξουν στην προς πώληση έκταση στην ακτή «Πορτοκάλι», το οποίο αποτελούσε και δέλεαρ για τους επενδυτές.



Η παραπάνω κίνηση προκάλεσε την αντίδραση του συνεταιρισμού, ο οποίος, αφού προσέφυγε στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη έκταση του ανήκει, κατάφερε τον Ιούνιο του 2011 να την εντάξει στο κτηματολόγιο ως δική της.


Η εξέλιξη αυτή, η οποία πήρε διαστάσεις «εμφύλιας» διαμάχης , ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο χάλασε το deal στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή της Σιθωνίας.


halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :