Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ LIFE+

Διοργάνωση ημερίδας – εκδήλωσης στα πλαίσια του έργου LIFE+ “RECYCLING SYMPRAXIS” με τίτλο: «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ»

Το έργο LIFE+ RECYCLING SYMPRAXIS (www.recyclingsympraxis.gr) ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009, είχε τριετή διάρκεια, και περιοχή εφαρμογής 3 Δήμους στη Χαλκιδική. Στο έργο συμμετείχαν ως εταίροι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Νομαρχία) Χαλκιδικής, οι πρώην Δήμοι Παλλήνης, Σιθωνίας και Σταγείρων- Ακάνθου, το Ινστιτούτο Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, η Q-PLAN Βορείου Ελλάδος και δύο μεγάλα ξενοδοχεία του νομού (PELLA BEACH GRECOTEL και EAGLES PALACE) με εμπειρία στην περιβαλλοντική διαχείριση (ECOLABEL).

Στόχος του έργου ήταν η μελέτη........


ανάπτυξη και εφαρμογή πιλοτικών σχημάτων ανακύκλωσης διαφόρων ειδών αστικών απορριμμάτων (άδειες συσκευασίες, οργανικά, απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, απόβλητα κατασκευών και κατεδαφίσεων) μέσω της συνεργασίας δημοσίου- ιδιωτικού τομέα και με εστίαση στον τουριστικό χαρακτήρα της Χαλκιδικής.
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των δράσεων που υλοποιηθήκαν στα πλαίσια του έργου, τα προβλήματα που προέκυψαν από τα δύο χρόνια εφαρμογής των πιλοτικών σχημάτων ανακύκλωσης, καθώς και οι προοπτικές για την Ανακύκλωση στη Χαλκιδική εν μέσω οικονομικής, και όχι μόνο, κρίσης.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τις μελλοντικές προοπτικές της ανακύκλωσης στο Νομό Χαλκιδικής. Η ημερίδα – εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21/12/2011 στις 11.00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Καλυβών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :