27/7/11 με το έγγραφο της ΔΙΠΕΧΩ/ Κεντρικής Μακεδονίας ζητείται η γνώμη του Δήμου Αριστοτέλη για τροποποίηση του ΓΠΣ Μ. Παναγίας.
29/7/11 Χωρίς να συζητηθεί στο Δημ. Συμβούλιο το θέμα ,απαντά ο Δήμαρχος και εκφράζει την άποψη του Δήμου (σύμφωνα με τον Νόμο ,ο Δήμαρχος εκπροσωπεί τον Δήμο και εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου, δεν γνωμοδοτεί ο ίδιος.)
Παρόλα αυτά ο κ. Γ. Γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί ότι καλύπτεται με την επιστολή του Δημάρχου, χωρίς την από τον Νόμο απαραίτητη γνωμοδότηση του Δημ. Συμβουλίου και προσαρμόζει το ΓΠΣ στην υπερκείμενη Νομοθεσία .
Και ποια είναι αυτή η υπερκείμενη νομοθεσία.....
Α.Η απεικόνιση της μεταλλευτικής περιοχής ,που όντως έπρεπε να έχει απεικονιστεί αφού ήταν ήδη χωροθετημένη πριν την έγκριση του ΓΠΣ .
Β.Η Χωροθέτηση της βιομηχανικής Ζώνης στις Σκουριές που προβλέπεται στο επενδυτικό σχέδιο ,αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε ποτέ στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη .
Γ. Η προσαρμογή της περιοχής Β κατοικίας περιοχής Πυργαδικίων στον Νόμο 3937/31.3.11 (απαγόρευση Δόμησης)
Σχετικά με το θέμα της Β. κατοικίας στα Πυργαδίκια
1. Με απόφαση της Δ/σης Δασών Χαλκιδικής που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 907/14.10.97 τεύχος Β, ιδρύεται μόνιμο καταφύγιο θηραμάτων στη θέση Κάμπος Πυργαδίκια έκτασης 6.250 στρεμμάτων.
2.Με τον Νόμο 2637 /98 ΦΕΚ 200 /27.08.98 τεύχος Α μετονομάζονται όλα τα υφιστάμενα καταφύγια θηραμάτων σε Καταφύγια Άγριας Ζωής ( ΚΑΖ). Με το άρθρο 57 παραγρ.5 του ιδίου Νόμου εξουσιοδοτούνται οι Γ. Γραμματείς των Περιφερειών με αποφάσεις τους, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως , να ιδρύουν Καταφύγια Άγριας Ζωής.
Με την παράγραφο 6 του ιδίου Νόμου απαγορεύεται η ένταξη των περιοχών αυτων σε ρυμοτομικό η πολεοδομικό σχεδιασμό.
3. Με αποφάσεις του ο Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 2001 που δημοσιεύονται στο ΦΕΚ 864 /6.07.2001 έχοντας της εξουσιοδότηση του Νόμου
Καταργεί τα παρακάτω Καταφύγια Άγριας Ζωής:
Α. Δρεβένικου Παλαιοχωρίου του Δήμου Αρναίας 12.000 στρεμμάτων
Β. Αμμουλιανής του Δήμου Σταγίρων Ακάνθου 3.250 στρεμμάτων
Γ. Πυργαδικίων του Δήμου Παναγίας 6.200 στρεμμάτων
Ιδρύει νέο Καταφύγιο στη ζώνη Χαβρία των Δήμων Αρναίας και Παναγίας 14.230 στρεμμάτων
Τροποποιεί τα όρια του καταφυγίου Χολομώντα και μειώνει την έκταση του από 16.500 στρέμματα σε 15.970 στρέμματα.
Το ΓΠΣ του Δήμου Παναγίας εγκρίθηκε το 2007 . Η Χωροθέτηση της περιοχής Β. κατοικίας στα Πυργαδίκια έγινε ,αφού δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στην περιοχή μετά την απόφαση του Γ. Γραμματέα της περιφέρειας , ακύρωσης του Καταφυγίου, το 2001 και ήταν καθόλα Νόμιμη
Τα ανεξήγητα
Στο ΦΕΚ 1872 τεύχος Β της 24/8/11, Δημοσιεύεται η από 1.08.11 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης , μετά από την υπ αριθμό 12950 της 12.07.11 εισήγηση του Δασαρχείου Αρναίας, απαγόρευσης κυνηγίου στην περιοχή Πυργαδικίων έκτασης 6.250 στρεμμάτων.
Στις 4.08.11 αποφασίζει ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης , και τροποποιεί το ΓΠΣ της Παναγίας. Η απόφαση αυτή χωροθετεί τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στις Σκουριές και αγνοώντας την απόφαση του 2001 του προκατόχου του , επαναφέρει την περιοχή Πυργαδικίων των 6.250 στρεμμάτων εντός της οποίας ειχε οριστεί από το ΓΠΣ ως περιοχή Β. κατοικίας, σε καθεστώς ΚΑΖ ( καταφύγιο άγριας ζωής) που σύμφωνα με τον Νόμο 2637/98 αλλά και του Νόμου 3937/11 απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα.
Ο κ . Γ. Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Υπηρεσίες που εισηγήθηκαν και ενέργησαν με καταπληκτική ταχύτητα ( από την 27.7 2011 έως 4.8.11 , σε 8 ημέρες ) για την τροποποίηση του ΓΠΣ της Παναγίας . Δεν γνώριζαν, η δεν βόλευε η απόφαση του προηγούμενου Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του 2001.
Ο κ. Δήμαρχος σε απάντηση που έδωσε στο Δημ. Συμβούλιο της , όταν του επέδειξα την απόφαση του Γραμματέα της Περιφέρειας του 2001 με την οποία ακυρώνονται τα καταφύγια , δήλωσε ότι αυτή η απόφαση δεν είναι νόμιμη γιατί δεν ειχε δικαίωμα ο Γ. Γραμματέας να αποχαρακτηρίσει περιοχές. Αν είναι έτσι , που ευτυχώς όμως δεν είναι, τότε θα ίσχυε το ίδιο και για την μισή Αμμουλιανή, να μείνει δηλαδή αδόμητη γιατί και εκεί υπήρχε καταφύγιο το οποίο ακυρώθηκε με την ίδια απόφαση του Γ. Γραμματέα το 2001.
Μήπως η επιλεκτική επιλογή επαναφοράς του Καταφυγίου Άγριας Ζωής στα Πυργαδίκια, του πρώην Δήμου Παναγίας , γίνεται για λόγους περιβαλλοντικού ισοζυγίου. Γιατι κατά σύμπτωση , συμπίπτουν και τα στρέμματα του καταφυγίου με αυτά της βιομηχανικής ζώνης στις Σκουριές.
Του Μιχάλη Βλαχόπουλου,
επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Αριστοτέλη
http://antigoldgreece.wordpress.com/
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου