• Επιστολή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης και ΦΠΑ 15%.
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών & Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κο Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απέστειλε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ζητώντας να καθιερωθεί, εν όψει την ψήφισης του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος από την Ελληνική Βουλή, ένας ενιαίος συντελεστής φορολόγησης επιχειρήσεων, φυσικών προσώπων και προϊόντων της τάξης του 15%. Ο συντελεστής αυτός θα αφορά τόσο τα διανεμόμενα όσα και τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα θα είναι και ο μοναδικός συντελεστής ΦΠΑ αγαθών και υπηρεσιών.
• Ιδιαίτερα επαχθές το μέτρο της διακοπής ρεύματος λέει και η Συνήγορος του Πολίτη
Μετά το σάλο που έχει προκαλέσει στην κοινωνία η επιβολή του τέλους των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, υπό την απειλή της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, το υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζει πτυχές του ζητήματος, ενώ έως ότου καταλήξει, δίνει προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ 80 ημερών -αντί 40 που ίσχυε.Η Συνήγορος του Πολίτη κα Καλλιόπη Σπανού χαρακτήρισε το μέτρο της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά «υπέρμετρα επαχθές μέτρο» και τόνισε ότι η καταβολή του τέλους ακινήτων δεν πρέπει να συνδυαστεί με τη διακοπή ηλεκτροδότησης, ειδικά λόγω της σημασίας που έχει το ηλεκτρικό ρεύμα για τη ζωή του ανθρώπου. Επιπλέον, ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτιγκερ ξεκαθάρισε πως η διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε περίπτωση μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων παραβιάζει κοινοτική οδηγία 2009/72/ΕΚ της 13ης Ιουλίου 2009, σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, και τόνισε πως η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανένα πολίτη που δεν πληρώνει το τέλος, αλλά πληρώνει κανονικά το λογαριασμό του ρεύματος.
• Πάνω από 35 δισ ευρώ το ύψος των επισφαλών δανείων
Πάνω από 35 δις ευρώ υπολογίζεται το ύψος των επισφαλών δανείων τα οποία «κυκλοφορούν» αυτή τη στιγμή στην ελληνική τραπεζική αγορά. Πρόκειται για ποσό ρεκόρ, το οποίο δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά στα εγχώρια χρηματοπιστωτικά δεδομένα, ωστόσο, από κάποια στιγμή και μετά ήταν αναμενόμενο λόγω της μεγάλης ύφεσης που έχει «κυριεύσει» την ελληνική οικονομία. Υπολογίζεται ότι ως ποσοστό, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 14% με 15% του συνόλου των δανείων που έχουν εκδοθεί από τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, αρκεί να σημειωθεί ότι μόλις πριν από τρία χρόνια, το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 3,5% και τότε μάλιστα η Τράπεζα της Ελλάδας χτυπούσε καμπανάκι κινδύνου στις διοικήσεις των τραπεζών για να σπεύσουν να λάβουν τα μέτρα τους, προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση του φαινομένου.
Newsletter
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου