Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"Μυστική επιχείρηση Σύνταγμα" στη Γερμανία...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, αποφασισμένη να εισηγηθεί τη διεξαγωγή αναθεωρητικής συνέλευσης για την τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών είναι η Ά. Μέρκελ. Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα με τον τίτλο «Μυστική επιχείρηση σύνταγμα» και υπότιτλο, αναφέρεται ότι «Στο συνέδριό τους οι Χριστιανοδημοκράτες θέλουν να πραγματοποιήσουν στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική και να εκχωρήσουν στις Βρυξέλλες μεγαλύτερη εξουσία. Η πρόθεσή τους μπορεί να οδηγήσει σε γενική αναθεώρηση του συντάγματος».

Επίσης, το δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει ότι η καγκελάριος επιταχύνει τους ρυθμούς όσον αφορά τη σχεδιαζόμενη τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Καγκελαρία πιέζει για την ολοκλήρωση εάν είναι δυνατόν μέχρι τα τέλη του επόμενου χρόνου μιας μεταρρυθμιστικής συνέλευσης της ΕΕ. Όπως τονίζεται o κύριος στόχος είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Συμφώνου Σταθερότητας και η δυνατότητα προσφυγής, για παράδειγμα, εναντίον των χωρών που συστηματικά παραβιάζουν τους κοινούς κανόνες.
Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) προβληματίζεται πολύ για την πρόταση της καγκελαρίου σχετικά με τη σύγκληση ευρωπαϊκής συνέλευσης, αφού όπως τόνισε ο χριστιανοκοινωνιστής υπ. Εσωτερικών Hans-PeterFriedrich «Κάθε αποδυνάμωση των εθνικών κοινοβουλίων θα μας απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τις δημοκρατικές διαδικασίες».
Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τα μελλοντικά βήματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

www.greekfinanceforum.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :