Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στους δήμους της Χαλκιδικής, ενώ την Τρίτη πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Πολυγύρου.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα διεκδικούν:


- την προώθηση ΑΜΕΣΑ νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου,


- δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους,


- εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες, από 1-1-2011.



Ο Περιφερειακός Σλυμβουλος Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας εξέφρασε τον προβληματισμό του ως προς το ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", αφού στις 31-12-2011 λήγει η χρηματοδότησή του μέσω ΕΣΠΑ.




Όπως σημειώνει ο κ. Πάνας «το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" στελεχώνεται από επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο καθημερινά εξυπηρετεί ανάγκες συν-πολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, όπως είναι η Τρίτη Ηλικία αλλά και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Αποτελεί, λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη για άμεση συνέχιση του Προγράμματος με το υπάρχον προσωπικό αλλά και τη διατήρηση της κοινωνικής φροντίδας στους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας μέσω του προγράμματος.
Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι υποχρέωση των αρχών της Πολιτείας αλλά και των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλει στο μέγιστο δυνατόν, ώστε να μη βρεθούν στον αέρα το προσωπικό αλλά ταυτόχρονα να μην στερήσει το δικαίωμα της κοινωνικής προσφοράς στους ανθρώπους, που το έχουν ανάγκη».



της Κέλλυς Γρηγοριάδου

http://www.halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :