Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΠΝΟΗΣ" ΣΤΗ ΣΑΡΤΗ

Tο Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του Νομού Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ», ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Σάρτης ξεκίνησε την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2011, ομάδα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης γονέων με σκοπό την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και γενικότερα την προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού.


Γενικός στόχος των ομάδων αυτών είναι......


το πώς μπορούμε να μεγαλώσουμε ψυχικά υγιή παιδιά στη σύγχρονη κοινωνία και ταυτόχρονα η στήριξη των γονιών στο ρόλο τους.


Πιο συγκεκριμένα, πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε εκείνους τους προστατευτικούς παράγοντες οι οποίοι αποτελούν «ασπίδα» για όλες τις παράνομες ουσίες και την εξάρτηση από αυτές, αλλά και για τις νόμιμες καθημερινές εξαρτήσεις (κινητό, τηλεόραση, ίντερνετ κλπ), που μπορεί να φαίνονται λιγότερο επικίνδυνες , αλλά στην πραγματικότητα είναι εξίσου σοβαρές.



Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι δέκα δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 10.00π.μ.-12.00π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Σάρτης.
Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Κέντρου στο χώρο της Οικογένειας.

http://www.halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :