Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής.

Όταν η κ. Υπουργός Παιδείας λέει πως στο «νέο σχολείο» έρχεται «πρώτα ο μαθητής» πραγματικά κυριολεκτεί. Γιατί τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα καθίσουν στα θρανία, αλλά τα βιβλία τους θα έρθουν αργότερα. Για την ακρίβεια, θα πάρουν τα βιβλία το νωρίτερο τον Νοέμβριο.Εμείς πιστεύουμε ότι η καθυστέρηση θα είναι πολύμηνη. Μέχρι τότε τα παιδιά θα διαβάζουν από DVD,μιας και είναι αυτονόητο πως όλες οι ελληνικές οικογένειες διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα τόσο ανθυγιεινό τρόπο μελέτης, όταν όλοι οι ειδικοί φωνάζουν στους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη.......


Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα εκτυπώνουν όπου και όπως μπορούν.Και ποιος θα πληρώσει το κόστος αναπαραγωγής, δεδομένου ότι τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια και το Υπουργείο δεν θα καλύψει τη δαπάνη για τις φωτοτυπίες;

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των σχολείων μάλιστα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Εκτύπωσης Διδακτικού Βιβλίων (ΟΕΔΒ), στα Γυμνάσια από τους 178 τίτλους είναι έτοιμοι μόνο οι 5! Στο Λύκειο από τους 207 τίτλους έτοιμοι είναι οι 13. Τέλος, για την τεχνική εκπαίδευση, από τους 419 τίτλους έτοιμοι είναι μόλις οι 26. Στη Χαλκιδική δεν ήρθε ούτε ένα βιβλίο.

Το «νέο σχολείο» είναι ένα φτηνό και πρόχειρο σχολείο, παρά τα μεγάλα λόγια και τις φιλόδοξες υποσχέσεις της κυβέρνησης. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για σαμποτάζ που γίνεται από την κυβέρνηση σε βάρος του δωρεάν σχολικού βιβλίου. Το Βατερλώ με τα βιβλία ήταν προγραμματισμένο. Ως μια μεγάλη πρόβα πριν την τελική κατάργησή του, όπως επιβάλλει το φθηνό σχολείο της εποχής του Μνημονίου. Αν εκείνοι που σπέρνουν το χάος θεωρούν πως με την πολιτική τους βάζουν «τάξη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης», τότε στην κ. Διαμαντοπούλου, αλλά και στα άλλα τρία υπουργεία που εμπλέκονται στην υπόθεση, Προεδρίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. Λεφτά για βιβλία δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως λεφτά για φωτοτυπίες, DVD και στο τέλος……..βιβλία.

Με τους μαθητές, τους γονείς, όλο τον εργαζόμενο κόσμο, τις δημοτικές αρχές να απαιτήσουμε «δωρεάν βιβλία τώρα για όλα τα παιδιά».
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΙΝΗ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :