Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Οικολογικά παιχνίδια





Αν θέλουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν από μικρά οικολογική συνείδηση και παράλληλα να σταματήσουν να παίζουν με τις πλαστικούρες που έχουν κατακλύσει τον κόσμο, μπορούμε να τα οδηγήσουμε στα οικολογικά παιχνίδιαΤα παιχνίδια αυτά χρησιμοποιούν μικρά φωτοβολταϊκά πάνελ για να μετατρέψουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια, τροφοδοτώντας έτσι ένα μικρό κινητήρα που περιστρέφει π.χ. την έλικα ενός αεροπλάνου ή τα πτερύγια ενός ανεμόμυλου..Τα περισσότερα από αυτά είναι από ξύλο οξιάς και είναι συναρμολογούμενα. Δεν χρησιμοποιούν συμβατικές μπαταρίες και λειτουργούν όταν βρίσκονται στον ήλιο ή ακόμα και σε εσωτερικό χώρο με τη χρήση πηγών τεχνητού φωτός, όπως είναι οι λάμπες αλογόνου ή ένας φακός με δυνατό φως.


ηλιακό σπίτι

Υπάρχει επίσης το ηλιακό σπίτι, το οποίο διαθέτει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που φορτίζει μέσω ενός φωτοβολταϊκού πάνελ τοποθετημένου στη στέγη του σπιτιού. Το αποτέλεσμα είναι ότι στο σκοτάδι το εσωτερικό του σπιτιού φωτίζεται από ένα led και μέσα από τα παράθυρά του διακρίνεται μια ευχάριστη λάμψη.




Τα παιχνίδια αυτά έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

Βάζουν τα παιδιά στη διαδικασία της δημιουργικής απασχόλησης μέσω της συναρμολόγησης και συμβάλλουν έτσι στην πνευματική ανάπτυξή τους.
Δίνουν στα παιδιά ερεθίσματα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης και της χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Έχουν εγγυημένη ποιότητα και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας.
Είναι κατάλληλα για παιδιά άνω των 3 ετών. Ο σχεδιασμός των παιχνιδιών ενισχύει τη διαδικασία εκμάθησης για τα παιδιά, ιδιαίτερα από τις ηλικίες 8+.
Τέλος, προσφέρονται σε οικονομικές τιμές.




Info:

LAGI.PLAN Οικολογικά εκπαιδευτικά ηλιακά παιχνίδια
Ασπασίας 70, Χολαργός Αττικής
Τηλέφωνα: 2118004512 -2106515345 Fax: 2106515345
info@lagiplan.gr - www.lagiplan.gr

www.e-fungus.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :