Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Παραολυμπιονίκης προκρίθηκε στον ημιτελικό των 400 μέτρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου!

Ιστορική συμμετοχή, ιστορική πρόκριση. Ο Όσκαρ Πιστόριους, όχι μόνο έγραψε ιστορία με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Νταεγού, αλλά και με την πρόκριση του στους ημιτελικούς των 400μ. των ανδρών. Ο 24χρονος Νοτιοαφρικανός, που γίνεται ο αθλητής με κινητική αναπηρία που λαμβάνει μέρος στη διοργάνωση τερμάτισε τρίτος στη σειρά του με χρόνο 45.39 και πήρε το εισιτήριο για τους «16».

Ο πεντάκις Παραολυμπιονίκης, τερμάτισε πίσω από τον πρώτο Κρις Μπράουν (Μπαχάμες) και τον Μάρτιν Ρούνεϊ (Μεγάλη Βρετανία) στην πέμπτη προκριματική σειρά. Ο ίδιος δήλωσε μετά την κούρσα του:

«Είμαι κουρασμένος, πρέπει να ηρεμήσω, να χαλαρώσω, να συγκεντρωθώ και να μιλήσω με τον προπονητή μου. Είχα μία καλή κούρσα. Είμαι απλά ευχαριστημένος που αποτελώ κομμάτι αυτού του αγωνίσματος και αυτής της διοργάνωσης. Υπάρχει πολύ πίεση και έχω πολύ δουλειά να κάνει για τη Δευτέρα (ημέρα διεξαγωγής των ημιτελικών, 14:00)»

Ταχύτερος και στις πέντε σειρές ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και κάτοχος του τίτλου ΛαΣον Μέριτ (Η.Π.Α.) που έτρεξε τα 400μ. σε 44.35. Ο 25χρονος Αμερικανός, επέστρεψε δυναμικά έπειτα από τον -21 μηνών- αποκλεισμό του, καθώς είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

http://www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :