Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Le Fraisier… ή αλλιώς .. τούρτα φράουλα.. γιαμ!!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συστατικά για 10-12 άτομα:

Για την βάση
• 3 αυγά
• ζάχαρη 100g
• 100g αλεύρι

Για τη μους κρέμα

• γάλα 400g
• 200g ζάχαρη
• 2 αυγά, 1 κρόκος
• 60g νεσεστέ
• 200 γρ μαλακό βούτυρο
• 35g-λικέρ βατόμουρο ή φράουλα

Για το σιρόπι

• 100γρ νερό
• 125g ζάχαρη
• 25g λικέρ βατόμουρο

Για το στόλισμα

• 400g φράουλας και σμέουρων (στραγγισμένα σε χαρτί κουζίνας)
• 250 γρ από πάστα αμυγδάλου τριαντάφυλλο

Προετοιμασία:

Ξεκινήστε με την κρέμα για να προλάβει να κρυώσει. Βράζετε το γάλα με τη μισή ζάχαρη. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν. Προσθέστε το άμυλο καλαμποκιού. Ρίξτε το βραστό γάλα στο υπόλοιπο μίγμα και επιστροφή στην φωτιά μέχρι να πήξει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέστε το μισό βούτυρο. Σκεπάστε την κρέμα με μεμβράνη και αφήστε να κρυώσει.

Ετοιμάστε το κέικ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Σε ένα μπολ ανοξείδωτο , χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη. Βάλτε τα σε μπεν μαρί, κι ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 40 ° C. Βγάλτε από τη φωτιά και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι το μίγμα να φουσκώσει στο τριπλάσιο.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι απαλά. Βάλτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 35x 25 εκ. και καλύψτε το με χαρτί ψησίματος.
Ψήστε 10-12 λεπτά. Η βάση πρέπει να είναι αρκετά χλωμή, μην παραψήσετε τα άκρα, γίνονται ξηρά και εύθραυστα. Γυρίστε μετά από λίγα λεπτά.

Για το σιρόπι

Βράστε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λικέρ κρύο από το ψυγείο.

Αφαιρέστε την κρέμα από το ψυγείο, αφήστε να κάτσει για λίγο και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάτε μέχρι να γίνει αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέστε το λικέρ (προαιρετικά).

Σύνθεση:

Σε βάση στρώνετε το μισό μπισκότο και στολίζετε περιμετρικά με τις φράουλες οι οποίες δεν πρέπει να φτάνουν μέχρι επάνω. Μουσκέυετε με το σιρόπι αφού έχει κρυώσει και προσθέτετε την κρέμα.
Απλώστε το υπόλοιπο παντεσπάνι (πρόσθεσε λίγο χυμό βατόμουρο για το χρώμα).
Απλώστε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα λεπτό στρώμα για να βοηθήσει να κρατηθεί η πάστα αμυγδάλου.
Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Φινίρισμα :

Γαρνίρουμε με φράουλες και ροζ πάστα αμυγδάλου

Μεταφράστηκε από τα γαλλικά από εδώ: http://ilovecooking13.unblog.fr/2010/08/23/le-fraisierune-turie/

Δεν υπάρχουν σχόλια :