Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Απόκτηση Πιστοποιητικού Επιβεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας Δήμου Αριστοτέλη, ως δικαιούχου συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Ο Δήμος Αριστοτέλη, μετά την υποβολή φακέλου προς την Ενδιάμεση Διαχειριστικής Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απόκτησε Πιστοποιητικό Επιβεβαίωσης Διαχειριστικής Επάρκειας υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων μέσω του ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με το Πιστοποιητικό επιβεβαίωσης.......


Διαχειριστικής Επάρκειας ο Δήμος Αριστοτέλη ικανοποιεί ως δικαιούχος τις απαιτήσεις Διαχειριστικής Επάρκειας για την περίοδο 2007-2013, για τις κατηγορίες Α και Β που αφορούν πράξεις με τεχνικό αντικείμενο και πράξεις χωρίς τεχνικό αντικείμενο. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες καλύπτουν όλο το φάσμα των τεχνικών έργων, υπηρεσιών και προμηθειών.
Οι υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου για τις οποίες παρέχεται επιβεβαίωση είναι η Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών για το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών και η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας για το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, δηλαδή όλες οι μονάδες που σχετίζονται με την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Είχαμε αναφέρει προεκλογικά ότι η ανάπτυξη του Δήμου Αριστοτέλη απαιτεί συντονισμένες δράσεις με τον απαιτούμενο σχεδιασμό για την προώθηση των απαράμιλλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Η πορεία προς την ανάπτυξη, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει συρρικνωθεί σημαντικά και η διασφάλιση εθνικών πόρων είναι ιδιαίτερα δύσκολη, περνάει μέσα από τα κονδύλια και τους πόρους που προσφέρουν τα Ευρωπαϊκά Ταμεία δια μέσου του ΕΣΠΑ και του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Για να μπορούν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που προσφέρει το ΕΣΠΑ, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την επάρκεια των υπηρεσιών ότι μπορούν να υλοποιήσουν κάποιο συγχρηματοδοτούμενο έργο.
Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή διαπιστώσαμε ότι κανείς από τους τρεις συνενούμενους Δήμους Αρναίας, Παναγίας και Σταγείρων-Ακάνθου δεν διέθετε Πιστοποιητικό Διαχειριστικής Επάρκειας συγχρηματοδοτούμενων έργων, με αποτέλεσμα να μην απορροφούνται κοινοτικά κονδύλια.
Η νέα Δημοτική Αρχή αποδεικνύοντας την πρόθεση αξιοποίησης κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά ταμεία για την χρηματοδότηση έργων προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες για την απόκτηση Διαχειριστικής Επάρκειας. Το πιστοποιητικό αποκτήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δεδομένου ότι οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι δεν διέθεταν Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, κάτι που ήταν απαραίτητο για την απόκτηση του Πιστοποιητικού. Παρ’ όλα αυτά για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος κάναμε χρήση του δικαιώματος που είχαμε να υποβάλλουμε προτάσεις χρηματοδότησης έργων μέσω άλλου πιστοποιημένου φορέα, κατόπιν υπογραφής προγραμματικής σύμβασης για την κάθε υποβαλλόμενη πράξη, με αποτέλεσμα την ένταξη σημαντικών έργων στο ΕΣΠΑ.
Η απόκτηση Πιστοποιητικού Διαχειριστικής Επάρκειας ανοίγει νέους ορίζοντες για το Δήμο Αριστοτέλη και τις υπηρεσίες του, αφού θα μπορεί να καταθέτει προτάσεις και να διαχειρίζεται συγχρηματοδοτούμενα έργα από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιο Σώκο καθώς και την Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αγγελική Ωραιοπούλου και τα στελέχη των υπηρεσιών τους. Επίσης να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τα στελέχη του Δήμου Αριστοτέλη και τους εξωτερικούς συνεργάτες που βοήθησαν για την απόκτηση του Πιστοποιητικού».


Δεν υπάρχουν σχόλια :