Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Εκκλησία κατά «Σχολείου»

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σήμερα το πρωί στο 12ο δημοτικό σχολείο επί των οδών Μπιζανίου και Βασ. Γεωργίου, το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο επί χρόνια, αλλά επαναλειτουργεί με δωρεάν μαθήματα από τα μέλη του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Σχολείο».

Οι αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο στο κτίριο, το οποίο ανήκει στην εκκλησία. Ωστόσο, μέλη του «Σχολείου» και εκατοντάδες συμπαραστάτες, κυρίως κάτοικοι της γύρω περιοχής, επέστρεψαν στο κτίριο, όπου και βρίσκονται αυτή τη στιγμή.Το «Σχολείο» απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για τη συγκέντρωση και άλλων συμπαραστατών στο κτίριο ώστε να εμποδίσουν την εκκένωσή του.

Εκκλησία κατά «Σχολείου»

Η αστυνομική έφοδος, η οποία έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά από την έφοδο αστυνομικών στην κατάληψη στο Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» στην Ανω Τούμπα, έλαβε χώρα ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη «μάχη» ανάμεσα στην Εκκλησία και στα μέλη του «Σχολείου» για τον έλεγχο του κτιρίου.Από το 2004, το κτίριο ήταν παρατημένο. Με πολύ προσωπική εργασία, το κτίριο καθαρίστηκε, απολυμάνθηκε, επιδιορθώθηκε και μετατράπηκε σε χώρο μάθησης γλωσσών, μουσικών οργάνων. Εκεί σήμερα, παραδίδονται δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, μουσικής, χορού και γίνονται προβολές ταινιών, εκδηλώσεις και συναυλίες ενώ λειτουργούν δανειστική βιβλιοθήκη, studio μουσικής, χαριστικό παζάρι, θεατρικό εργαστήρι, αίθουσα υπολογιστών, ομάδες αυτομόρφωσης, κοινωνικό μαγειρείο και καφενείο».Η εκκλησία έχει προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές για να ανακτήσει το κτίριο.«Η εκκλησία επανέρχεται σαν τον δολοφόνο στον τόπο του εγκλήματος για δεύτερη φορά. Μετά από έξι χρόνια θυμήθηκε την ύπαρξη του εγκαταλελειμμένου κτιρίου του 12ου δημοτικού σχολείου που εδώ και πολύ καιρό επαναλειτουργεί ως ελεύθερος αυτοοργανωμένος χώρος μάθησης από όλους εμάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Σχολείο». http://www.agelioforos.gr/


αναρτήθηκε από Seleo.gr News


2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΜΑΡΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΥΟ(Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών) ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

μετά την παρέμβαση θα γίνει πορεία αντιπληροφόρησης προς τις γειτονιές γύρω από το σχολείο.