Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Κανέλα κατά του διαβήτη .(και μια ενδιαφέρουσα συνταγή...)

Φυσικό αντίδοτο στην τεχνητή ινσουλίνη
«Πρωταθλητής» στον αγώνα των φυσικών συστατικών κατά του διαβήτη αναδείχθηκε η κανέλα, σύμφωνα με έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι αναζήτησαν το καλύτερο φυσικό αντίδοτο στην τεχνητή ινσουλίνη.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν πως το γνωστό
μπαχαρικό μπορεί είναι ιδιαιτέρως βοηθητικό στις μεταβολικές διαδικασίες των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ, καθώς:



1. Μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό της γλυκόζης, ο οποίος βελτιώνει τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

2. Βρέθηκε πως έχει ιδιότητες που μιμούνται τη δράση της ινσουλίνης και μελετάται το δραστικό συστατικό της για χρήση αντικατάστασης της ινσουλίνης.

3. Μειώνει το αίσθημα πείνας και βοηθά στην απότομη αύξηση σακχάρου στο αίμα που λαμβάνει χώρα μετά το γεύμα και παράλληλα αυξάνει τη αποτελεσματικότητα ή ευαισθησία της ινσουλίνης.

4. Εμπλουτίζει την αντιοξειδωτική άμυνα.

5. Τα βιοφλαβονοειδή που περιέχει η κανέλα μπορούν να μεταβάλλουν τη δράση της ινσουλίνης μεταγωγής σήματος που βρίσκεται δεσμευμένη στα λιποκύτταρα.

Παράλληλα, οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει πως η κανέλα έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες, όπως:

- Υποβοηθά τη λειτουργία της πέψης
- Μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο
- Μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας
- Βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος
- Μειώνει τα συμπτώματα πόνων της εμμήνου ρύσης
Στο πλαίσιο της ίδια μελέτης, οι ειδικοί βρήκαν πως ιδιαίτερα ευεργετικά για τους διαβητικούς είναι το αβοκάντο, τα μύγδαλα, πράσινα λαχανικά, μπρόκολο, οργανικό κακάο, τα φασόλια και τα μπιζέλια.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetic Medicine.

(ygeia.tanea)

Ακολουθεί μια συνταγή για να επωφελούμαστε καθημερινά, εύκολα και γρήγορα όλα τα θετικά της κανέλας!


Κανελάδα (Κώς)

εκτύπωση

1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
3 φυλλαράκια μοσχολούλουδου αρμπαρόριζας
2 ξυλάκια κανέλας
2,3 γαρύφαλλα
1 κ.γλυκού κόκκινη χρωστική για ζαχαροπλαστική.


Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, τα ξυλάκια της κανέλας,τα γαρύφαλλα την αρμπαρόριζα. Προσθέτετε το νερό περίπου 2,5 ποτήρια νερό .

Βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και αρχίζετε ν ανακατεύετε.Αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά περίπου, και προσθέτουμε το χρώμα. Ανακατεύετε καλά. και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε σε μπουκάλια στο ψυγείο. Πίνεται σαν αναψυκτικό.

eliasmamalakis.gr

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Φιλικα θα ηθελα να κανω την εξης παρατηρηση! Πολυ ωραια η συνταγη για την κανελαδα αλλα καλυτερα θα ηταν να μην προσθεταμε καθολου την χρωστικη στο τελος...δε νομιζω οτι χρειαζετε ουτε παρεχει κατι. Ηδη τα ξυλακια κανελας θα δωσουν ενα ομορφο χρωμα.δ

Ανώνυμος είπε...

αντε να σας πω και'γω μια συνταγη για τελειο τσαγακι και χωρις χρωστικες...:

βραζουμε 1 λιτρο νερακι, και μολις ειναι ετοιμο, το κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε φλαμουρι, 2-3 λουλουδακια γαρυφαλλο και μισο ξυλακι κανελα...

το αφήνουμε να κατσει 3 λεπτακια και εχουμε ετοιμο ενα τελειο τσαγακι...

(προσθετουμε και μελι κατα προτιμηση)

η θεια απ'το σικαγο, το παγωτο!!

3feeetblogger είπε...

και γω συμφωνώ απόλυτα για το "όχι χρωστική" αλλά δεν ήθελα να πειράξω καθόλου το κείμενο ,λόγω του ότι σέβομαι το όνομα του Η.Μαμαλάκη, από τη σελίδα του οποίου δανείστηκα την συνταγή...