Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Το επενδυτικό ενδιαφέρον «μετακόμισε» από το Ελληνικό στη Χαλκιδική


Τη μεταφορά της προσοχής σε άλλες επενδύσεις -εκτός του Ελληνικού- επιχείρησε η διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων που συνεδρίασε χθες το απόγευμα. Στην επίσημη ανακοίνωση, ήταν λιτή η αναφορά στο έργο του Ελληνικού, «έγινε ενημέρωση για την πορεία του έργου» και «εγκρίθηκαν οι μέχρι τώρα χειρισμοί καθώς και οι περαιτέρω ενέργειες για την υλοποίησή του». Ετερον ουδέν από τα μέτωπα της εύρεσης των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας αλλά και από την παρουσίαση του πολεοδομικού σχεδίου του κ. Αθεμπίγιο που είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο.

Υπήρξε επίσης ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας για τις πρώτες αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο fast track που θα αξιολογηθούν από την Invest In Greece. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνονται:

* Η θυγατρική της ΔΕΗ Ηλιακό Βέλος 1 για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ.

* Η σύμπραξη δύο εταιρειών, των Κρίσταλ Ρίγκαλ Α.Ε. και των Μακεδονικά Γκολφ Α.Ε. για τη δημιουργία τουριστικής επένδυσης αξίας 400 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική, και

* Σχέδιο που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Επικρατείας για την ανάπτυξη τέρμιναλ κρουαζιερόπλοιων σε λιμένα της Αττικής. Το σχέδιο προβλέπει την προετοιμασία πρότζεκτ από την κυβέρνηση που θα αδειοδοτηθεί και θα χωροθετηθεί εκ των προτέρων και εν συνεχεία θα γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξή του με τη μέθοδο σύμπραξης με ιδιώτες.

Στη διυπουργική μετείχαν επίσης οι υπουργοί Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, Εξωτερικών κ. Δρούτσας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοΐδης, Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Διαμαντίδης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππας, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σηφουνάκης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Χυτήρης.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :