Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Απολογισμός δράσεων και σχέδια του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής(video)

Τον απολογισμό δράσεων του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής αλλά και την παρουσίαση σχεδίων για το άμεσο μέλλον έκανε ο Πρόεδρός του, Γιώργος Γκιλής, μέσω συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησε χθες στα τοπικά ΜΜΕ.
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των επιχειρηματικών αποστολών Τουρισμού, τις οποίες διοργάνωσε το Επιμελητήριο, συμμετέχοντας στις εκθέσεις Τουρισμού της Σόφιας, του Βελιγραδίου, του Βουκουρεστίου και των Σκοπίων, ο κ. Γκιλής επεσήμανε ότι «η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε όλες τις εκθέσεις ήταν αυτοδύναμη και ανεξάρτητη. Μάλιστα, στην έκθεση των Σκοπίων ήμασταν ο μοναδικός φορέας της χώρας μας που έδωσε το παρών.
Επιλογή μας είναι......



να στηρίξουμε τον Τουρισμό όσο γίνεται περισσότερο, καθώς –όπως διαφαίνεται– είναι ο μόνος τομέας της Οικονομίας που μπορεί να φέρει σημαντικά έσοδα για τις επιχειρήσεις του Νομού. Τα μηνύματα είναι θετικά για την περίοδο, που ξεκινά σιγά - σιγά, το σημαντικό όμως είναι να κερδίσουμε τους ξένους επισκέπτες και να τους κάνουμε τα επόμενα χρόνια να γίνουν πρεσβευτές της Χαλκιδικής και της Ελλάδας στις χώρες τους».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε από τους μεν εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, παρέχοντας τις καλύτερες υπηρεσίες που μπορούν, όσον αφορά την καθαριότητα και άλλες δράσεις, από τους δε κατοίκους και επισκέπτες να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις φυσικές ομορφιές του Νομού.
AFISSA_EPIMELITΣυμπληρώνοντας τις δηλώσεις του κ. Γκιλή, ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητήριου Χαλκιδικής κ. Φίλιππος Ευθυμιάδης, τόνισε ότι είναι σημαντική η συμπεριφορά όλων των κατοίκων του Νομού, καθώς με την ευγένειά τους μπορούν να δώσουν ακόμα καλύτερη εικόνα της Χαλκιδικής.
Ο κ. Γκιλής έδωσε βαρύτητα στην έρευνα, την οποία θα ξεκινήσει από αύριο το Επιμελητήριο για την καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης, ζητώντας τηλεφωνικά τη γνώμη 400 επιχειρηματιών και 300 καταναλωτών με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα για τα κατά τόπους ζητήματα, τα οποία θα προκύψουν μέσω εξειδικευμένων ερωτήσεων.
«Μετά το τέλος της έρευνας και τη συγκέντρωση των απαντήσεων, τα πορίσματα θα βρίσκονται στη διάθεση του καθενός, ενώ παράλληλα θα κατατεθούν και προτάσεις για τα περιθώρια βελτιώσεων που μπορεί να γίνουν σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν.
Καλούμε τους συναδέλφους επιχειρηματίες και τους φίλους καταναλωτές να απαντήσουν με σοβαρότητα και ειλικρίνεια στα ερωτήματα που θα τεθούν από την εταιρία ερευνών, ούτως ώστε να έχουμε όλοι μας μια σαφή εικόνα για τις αγορές του Νομού. Οι κινήσεις αυτές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρόμοια δράση έγινε και το 2005, ενώ κάποια από τα ερωτήματα είναι τα ίδια», τόνισε ο κ. Γκιλής.
Θέμα προτεραιότητας για το Επιμελητήριο αποτελεί και η εκστρατεία ενημέρωσης για την πάταξη του λαθρεμπορίου, που αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών του Επιμελητήριου από τα προηγούμενα χρόνια, ως προς την οποία ζητήθηκε η συμβολή και των δήμων, είτε μέσω της δημοτικής αστυνομίας, εάν διαθέτουν, είτε μέσω της ΕΛ.ΑΣ.
«Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα θέματα αυτά έχουν λυθεί εδώ και πολλά χρόνια, στη χώρα μας, δυστυχώς εξακολουθούν και ταλαιπωρούν το στεγασμένο, νόμιμο εμπόριο. Ήδη προβάλλονται τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα μηνύματα για την ενημέρωση του κοινού. Θέτουμε το απλό ερώτημα, εάν κάποιος θέλει να δημιουργήσει μια θέση ανεργίας, γιατί ουσιαστικά αυτό γίνεται, προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται τα πράγματα.
Επίσης, κυκλοφορήσαμε και μια αφίσα με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, για την οποία ζητούμε να την αναρτήσουν όλοι στα καταστήματα τους. Η νομική υπηρεσία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής είναι στη διάθεση του κάθε εμπορικού συλλόγου και του κάθε επιχειρηματία που επιθυμεί να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη στήριξης των τοπικών προϊόντων από τους ίδιους τους κατοίκους του Νομού. Όπως επισημάνθηκε με νόημα, το ελαιόλαδο, η ελιά, το κρασί, η φέτα και τα υπόλοιπα προϊόντα πρέπει πρώτα να μπουν στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ.) του Νομού μας, για να αξιοποιηθούν και από τις άλλες εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τόπο.
Ως επίλογο της συνέντευξής του ο κ. Γκιλής προέβαλε τη βεβαιότητα ότι «το Επιμελητήριο Χαλκιδικής βρίσκεται συνεχώς και σταθερά δίπλα στις επιχειρήσεις του Νομού» και ζήτησε αντιστοίχως από τους επιχειρηματίας να βρίσκονται κι αυτοί δίπλα στο διοικητικό συμβούλιο.

www.gnomihalkidikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :