Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Το cheesecake της θείας Δέσποινας


Το αχτύπητο γλυκό που κάνει θραύση!
Γλυκόξινο, ελαφρύ και πεντανόστιμο..

ΥΛΙΚΑ
2 Πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
2 Μικρές συσκευασίες κρέμα-τυρί
1 Μικρό κουτί γάλα ζαχαρούχο (400 gr)
1,50 Πακέτο βούτυρο
1 κουταλάκι κορν-φλαουρ
Μισό λεμόνι
Βύσσινο κομπόστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές
Χτυπάμε την κρέμα-τυρί και σιγά σιγά ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και στύβουμε το λεμόνι. Αφού γίνει μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο.
Στη συνέχεια ξεχωρίζουμε το ζουμί (σιρόπι) της κομπόστας, το ανακατεύουμε καλά με το κορν-φλαουρ ώστε να "σφίξει".
Τέλος, στρώνουμε το μπισκότο και από πάνω προσθέτουμε την κρέμα. Τελειώνουμε με το σιρόπι της κομπόστας και γαρνίρουμε με τα βίσσυνα.
Εναλλακτικά, αντί για κομπόστα μπορούμε να χρησιμοποιησουμε μαρμελάδα φρούτων, ωστόσο η μαρμελάδα το γλυκίζει υπερβολικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια :